İzmir’in Aliağa ilçesinde 25 İlkokul, 14 ortaokul, 9 ortaöğretim,1 özel okul ve 3 kurumda 14 bin öğrenci ve 826 öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Aliağa da İlköğretim Haftası heyecanı

Aliağa’da 2013-2014 eğitim öğretim yılı Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Tören öncesi Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

İlköğretim Haftası açılış programı çerçevesinde Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tatlıcı’nın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okurken, coşku Halk Oyunları gösterisi ve müzik dinletisiyle daha da arttı.

8. sınıf öğrencilerinin okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine “okula hoş geldin” çiçeği sunumunun ardından öğrenci ve velilere pilav dağıtıldı.

İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törene Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Akçaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, “Nüfusu 78 bini geçen ilçemizde 14 bin 12 öğrenciyle 55 resmi ve özel okulumuzda eğitim öğretim faaliyetini sürdüreceğiz.” Dedi. Tatlıcı, öğrencilere seslenerek, “Eğer topluma, ailenize ve dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okulunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız. Hiç unutmayınız ki, başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.” Dedi.

İlçede öğrenciler, öğretmenler ve velilere bir kutlama mesajı yayınlayan Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Cumhuriyetimizin bayrağını yarınlarda dalgalandıracak aydınlık bir kuşak yetişiyor. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

Başkan Oğuz, Atatürk’ün ilkelerine bağlı aydınlık bir gelecek için eğitimin önemine işaret ederek, “Yaşadığımız her zorluğu eğitimle aşacağız. Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, dünyayı iyi takip eden, okuyan, araştıran bir kuşakla geleceğimize güvenle bakabiliriz. Sevgili öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize başarılarla dolu bir eğitim dönemi diliyorum” dedi
OGÜNhaber