Kerem Alışık’ın sunuculuğunu yaptığı programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ev sahipliği yaparken, Yazar ve Şair Hilmi Yavuz onur konuğu, Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Köroğlu ise okuyucu olarak katıldı.

Dünya şairleri Göl Saatleri nde

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ' Yapmak istediğimiz şey, yarınları taşıyacak olan kentliyi de inşa etmektir. Bunun da temelinde sanat, kültür ve eğitim vardır. Her milletin yaşadığı farklı deneyimler sonucu anlatacak birşeyleri vardır. Bunu da yazarak ve çizerek gerçekleştiririz. Kağıda dökülmeyince duygular pek de anlam ifade etmiyor. Şiir ve yazıda bu anlamda önemli değerler taşıyor.' diyerek, katılımcı şiir dostlarına teşekkür etti.

Hilmi Yavuz'da Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür ederek şiirin, Türk edebiyatının temelini oluşturmasına rağmen; düz yazıya yenik düştüğünü ve roman ve hikayenin gerisinde bırakıldığını söyledi. Yavuz, şiirin eski önemini kazanması için yerel yönetimlerin şiirle ilgili etkinlikler düzenlenmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı

Küçükçekmece belediyesi'nin Türk Edebiyatı'nın önemli bir parçası olan şiirin ustalarını anmak amacıyla, üstat Ahmet Haşim’in sözlerine kulak vererek hazırladığı ‘III. Göl Saatleri Şiir Akşamı’ programı; şiir dostlarını gün batımında Balıkçı Adası’nda biraraya getirdi.

Şiir ziyafetinin yaşandığı program, pek çok ülkeden şairleri de ağırladı.

Gecede şairler; Ablaziz Veliyev ( Kırım), Adnan Özer, Ali Günvar, Angeliki Sigourou ( Yunanistan), Ayşe Sevim, A. Yağmur Tunalı, Baki Ayhan T. , Fatma Şengül Süzer, İgor İsakovski ( Makedonya), İhsan Deniz, İmdat Avşar, Mustafa Özçelik, Rıdvan Canım, Suavi Kemal Yazgıç, Zeynel Beksac ( Kosova)'da kendi şiirlerini seslendirdi. Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu'da okuduğu Hilmi Yavuz şiirleriyle geceye renk kattı.

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, katılımcı şairlere ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek, plaket verdi.
OGÜNhaber