Küçükçekmece Belediyesi Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Göl Kenarı’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Küçükçekmece’de kalp sağlığı için yürüdüler

Spor alışkanlığını özendirerek verimlilik ve zindeliği artırmak ve kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Yüreğinize Sağlık Yürüyüşü’ne Bakan Müezzinoğlu’nun yanısıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay,Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Milletvekili Dr. Ahmet Haldun Ertürk, , İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Türkiye Kamu Hastaneleri Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İhsan Bakır yüzlerce Küçükçekmeceli katıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, programda yaptığı konuşmasında sağlıklı bir toplumun temelinde sağlıklı bireylerin yattığına dikkat çekerek, ‘Önce sağlıklı olma koşullarını iyi bir noktaya taşımalıyız. Vatandaşlarımız, yöneticilerden hastaneden ziyade daha çok yeşil alan, park, bisiklet yolları, yürüyüş alanları talep etmeliler. Ben yaşlıyım, çocuğum, yorgunum demeden spor yapın. En yorgun olduğunuz anda yürüyün. Yüzün, bisiklete binin. Anneler, babalar çocuğun ruh sağlığı, fizik sağlığı kadar önemli. Ruhen sağlık için huzurlu bir aile ortamı, sevginin güçlü olduğu ortamlar gerekir. Yalnız tedaviyi arayan, ileri teknolojiyi arayan değil, kendi ortamını daha sağlıklı hale getiren bir toplumu ve yerel yönetimlerden talepte bulunan bir anlayışı güçlü hale getirmeliyiz.

Bu kapsamda 3 Ekim Perşembe günü çok daha geniş kapsamlısını Sağlık Bakanlığı olarak Ankara’da yapacağız.’ diye konuştu. Türkiye’nin sağlık alanında son 10 yılda yakaladığı başarıların tüm Dünya’da gıptayla izlendiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, ‘Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Toplantısını İzmir’de gerçekleştirdik. 51 ülke katıldı. Kürsüye çıkan her ülkenin temsilcisi -Romanya, Litvanya, Avusturya, Yunanistan dahil- ‘Türkiye son 10 yılda bu başarıyı sağlıkta nasıl elde etti, anlayamıyoruz, başarının sırrı nedir ?’ diye sordu. Bu Türkiye ve Bakanlığımız için onur vericiydi. Buradaki karnemiz çok iyi. Şimdi daha çok hastane, doktor, ilaç, tedavi imkanı mevcut. Ancak esas önemli olan sağlıklı bir birey ve toplumdur.

2014’te daha çok hastane ve teknolojiden çok. Daha çok hareketi spor ve hareketi konuşacağız.’ dedi. ‘Sokağa sokak hareketi için değil, sağlık hareketi için bir olmak için çıkacağız.’ diyerek, konuşmasını sürdüren Müezzinoğlu, ‘ Sokakları sevgiyle, hareketle dolduracağız. Sevgi bereketi ile zenginleştireceğiz. Sağlıklı bireyler olarak fizik ve ruh sağlığımızı toplumsal olarak güçlü hale getireceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu millete; muasır medeniyetler seviyesinin üstündeki yolculuğu gösterdiyse Atatürkçülere Atatürkçü geçinenlere çok net diyorum ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu milletin yolculuğu muasır medeniyetler üzerindeki bir hedeftir. Bu milletle birlikte bu yolculuğu sağlık hareketiyle, gönül birliğiyle doldurarak zenginleştireceğiz.

Bu milletle birlikte bu yolculuğu sağlık hareketiyle, gönül birliğiyle doldurarak zenginleştireceğiz. Biz Ak Parti iktidarı olarak 75 milyonun kardeşliğini istiyoruz.’ diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, ilçenin hastaneler ilçesi haline geldiğini ifade ederek, ‘2004 yılında göreve geldiğimde 80 bin kişiye bir Sağlık Ocağı düşmekteydi.Sağlık alanında her geçen gün ilerliyoruz. Şimdi bölgenin en iyi kalp hastanelerinden birisi bizim ilçemizde. Çok yakında kapsamlı bir diş, çene ve ağız sağlığı hastanesi de kazandıracağız.

Spor alt yapımızı da güçlendirdik. Lisanslı sporcu sayımızı 50 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.’ diyerek, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yürüyüşün ardından Küçükçekmece Gölü’nde ‘Bin Kürek, Tek Yürek’ sloganıyla Dragon Boat yarışları düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başkan Yeniay’ın birlikte start verdiği yarışlar gün boyunca devam ederken, gerçekleştirilen paramotor, wakeboard, su kayağı ve jet ski gösterileri de renkli görüntülere sahne oldu. Yarışlarda hastaneler, spor kulüpleri, dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarından toplam 55 takım kıyasıya mücadele etti.
OGÜNhaber