Avrupa Birliği Genel Sekreter Vekili Haluk Ilıcak, ABGS'nin yeni uygulaması İphone ve İpad ile ilgili olarak,

ABGS'ye Iphone ve Ipad'lerden ulaşılabilecek

"Biz Avrupa'daki önyargıları yıkarken, Türkiye'de de özellikle Türk halkının Avrupa Birliği'ne olan ilgisini arttırmayı, farkındalığını daha ileri düzeye çıkartmayı amaçlıyoruz" dedi.

ANKARA (İHA) - Ilıcak, Türkiye'nin önündeki en büyük engelin önyargılar olduğunu söyleyerek, önyargılarla ise doğru bilgi ve belgeler en hızlı ve her yerden ulaşılabilir şekilde iletildiği zaman başa çıkılabileceğini belirtti.

300 bin İphone ve İpad kullanıcısına ulaşabileceklerini ifade eden Ilıcak, "Bundan daha önce gerek live messanger gerek facebook uygulamalarını başlatmış ve böylece halkla doğrudan ilişkiye geçme, halkı doğrudan aydınlatma imkanlarına kavuşmuş bulunuyoruz.

Bugün facebook uygulamamızda yaklaşık 5 bin tane ABGS arkadaşı bulunmaktadır. Biz bu Avrupa'daki önyargıları yıkarken, Türkiye'de de özellikle Türk halkının Avrupa Birliği'ne olan ilgisini arttırmak, farkındalığını daha ileri düzeye çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede, bu uygulamayla her yerde, her zaman Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne ulaşmak mümkün olabilecek" dedi.

Ilıcak sistemin nasıl kullanılacağını da gösterdi. 'Yerel Medya AB Yolunda' ve 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor' projelerine yönelik 10 ilde AB konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarına değinen Ilıcak, "Böylece doğru bilgilere ulaşan medya, halka da doğru bilgileri yansıtacaktır" dedi.

'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor' projesinde ise 81 ilde birer vali yardımcısının AB'den sorumlu olarak atanmasını sağladıklarını ifade eden Ilıcak, halkın AB farkındalığını arttırmaya çalıştıklarını belirtti. Ilıcak, 25 ile de ABGS bütçesinden proje katkısı sağladıklarını anlatarak, rakamın 1 milyon 250 bin TL olduğunu söyledi. Ilıcak, ABGS ile apple mağazası uygulamasının ücretsiz olduğunu kaydetti.





OGÜNhaber