Amasya’da akaryakıt istasyonu yapılması için üzerindeki ağaçların bir kısmının kesildiği alanda vatandaşların başlattığı eylemin devamında açılan yapı ruhsatı işleminin iptaliyle ilgili davada Samsun 2'nci İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Alanda 4 gündür nöbet tutan Amasyalılar karara sevinirken, bu sefer de sağanak yağmura direndiler.

Ağaç kesiminden sonra sağanak yağmura da direndiler

AMASYA / İHA - Karara rağmen alandan bir süre daha ayrılmayacaklarını belirten vatandaşların bir kısmı üzerine naylon gerilen yere sığınırken, bir kısmı da şemsiyelerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

Mahkemenin aldığı kararı değerlendiren Eğitim-İş Amasya Şubesi Başkanı Orhan Erkan, “Sadece Amasya’da tek kalmış olan bu yeşil alanı korumak adına biz buradaydık. Bu birinci raundu mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile almış bulunuyoruz. Şimdi yapılacak işlem bir eğlenceyle, bir piknikle burayı boşaltıp, kesilen ağaçların kaldırılıp yerine yeni fidanların dikilmesini izlemek olacaktır” dedi.

Duruma başından bu yana tepki gösterdiklerine değinen TEMA Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, “Biz buranın eski haline getirilip yine çocuklarımızın oyun oynayabileceği, vatandaşımızın pikniğini yapıp semaver çayını içebileceği eski haline gelmesini bekliyoruz. En kısa zamanda yapılacak piknikli eğlenceyle buranın terk edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Öğrenci Alperen Kurt ise eylemin başladığı ilk günden bu yana alana toplumun tüm kesimlerinin gelip ağaç kesimine tepki gösterdiğini anımsatırken, diğer vatandaşlar da karara sevindi.
OGÜNhaber