Devlet planlama teşkilatı ikili ekonomik ilişkiler ve teknik işbirliği daire başkanıdır. Yabancı dili İngilizcedir. İlk, orta, lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. İngiltere’de lisans eğitimi görmüştür. Erzurum Atatürk üniversitesi ziraat fakültesini ziraat yüksek mühendisi olarak bitirmiştir. Üniversite öğrenimi öncesi, sırası ve sonrasında inşaat, tekstil, tarım ve hayvancılık konularında özel sektörde görev yapmış ve 1983 yılında Devlet planlama teşkilatı müsteşarlığı kalkınmada öncelikli yöreler daire başkanlığında sözleşmeli personel olarak göreve başlamış ve bugüne kadar aşağıda yer alan faaliyetlerde bulunmuştur.

Dünya bankası ve İFAD kredisiyle oluşturulan Erzurum kırsal kalkınma projesinde fiilen görev almıştır. 1988-1989 yılları arasında İngiltere-Bradford Üniversitesinde 1 yıllık süreyle kırsal kalkınma projelerinin hazırlanması, yönetilmesi uygulanması ve değerlendirilmesi konularında çalışmalar yapmıştır. Bu programı başarıyla bitirerek sertifikalar almıştır. 2000 yılında İngiltere de bölgesel programların planlaması ve hazırlanması ile bölgesel kalkınma ajansları konularında çalışmalar yapmış ve başarı sertifikaları almıştır. Doğu Anadolu bölgesinde 16 ili ilgilendiren DAP Master Planı’nın koordinatörlüğünü yapmıştır. Birçok kalkınma planı ve yıllık programların hazırlık çalışmalarında görev almış ve 8 inci 5 yıllık kalkınma planı, kırsal kalkınma özel ihtisas komisyonunun koordinatörlüğünü yapmıştır. GAP Master Planı’nın hazırlık çalışmalarında görev yapmıştır.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini ilgilendiren çok sayıda il kalkınma programlarının hazırlanmasında görev almış ve bu konuda birçok araştırma yayınlamıştır. Türkiye’de geri kalmış bir ili veya bölgeyi kalkındırma deneme çalışması olan Kastamonu modelini oluşturmuş, uygulamış, birçok yatırımcıyı Kastamonu’ya getirmiş Kastamonu’yu Türkiye ve dünya ile entegre etmeye çalışmış bu sayede 5000 kişilik bir istihdam sağlamış ve bu model yurt dışında da ilgi görmüştür. Ayrıca Kastamonu da sadece kaynakçılık konusunda Alman Guerohrtec ve Uluslar arası TÜV Rheinland işbirliği çerçevesinde 20.000 kişiye iş verecek bir çalışmayı ve 440 ilave meslek dalında sertifika ve iş garantili kurslar düzenlenmesi konularında anlaşmalar sağlanmış olup 53 milyonluk yatırım çalışmalarını başlatmıştır.
Bu sadece Kastamonu’nun değil Türkiye’nin projesi olacaktır. Kastamonu kalkınma vakfı- Türkiye su ürünleri vakfı-Kastamonu sanayici ve işadamları dernekleri, Kastamonu üniversite kurma ve yaşatma dernekleri gibi birçok derneğin kurucu, yönetim kurulu üyeliği ve fahri danışmanlıklarını yapmış ve yapmaktadır. Kastamonu’nun kalkınması ve potansiyellerinin harekete geçirilmesi için izinlerini ve hafta sonlarını Kastamonu da geçirerek merkez, ilçe ve köylerde kişi, kurum ve kuruluşlara yıllarca fahri danışmanlık yapmış yapmaya da devam etmektedir. Bu sayede birçok köyün ve ilçenin alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesine de öncülük etmiştir.
AB çerçevesinde oluşturulan Doğu Anadolu kalkınma programının kıdemli program görevlisi olarak görevlendirilmiş ve müzakerelerine katılmıştır. AB çerçevesinde oluşturulan DPT eşleştirme programı proje lideri olarak görev yapmıştır. AB çerçevesinde Kastamonu, Samsun, Erzurum programının, programa alınmasını sağlamış, müzakerelerini yürütmüş olup Kastamonu’ya 46 proje ve 9 milyon Euro hibe kaynak kullandırmıştır. AB çerçevesinde Bulgaristan ve Yunanistan sınır ötesi programı müzakerelerini yaparak programa alınmasını sağlamıştır. AB çerçevesinde hazırlanan ön ulusal kalkınma programı bölgesel bölümü çalışma ve müzakerelerini koordine etmiştir. Avrupa biriliği bölgesel programların (11 program) hazırlanması, teşkilatlandırılması ve müzakerelerini fiilen koordine etmiş ve yıllık programlara alınmasını sağlamıştır. Devlet planlama teşkilatı müsteşarlığını temsilen yut içi ve dışında birçok toplantıya katılmış, kısa süreli birçok sertifika programında bulunmuştur.
Bölgesel gelişme, kırsal kalkınma ve kalkınmada öncelikli yöreler ile ilgili çok sayıda çalışmada görev almıştır. 2001 yılından bu yana Avrupa birliği konularında çalışarak Türkiye de ve DPT Müsteşarlığında ilk kez Avrupa birliği bölgesel programlar dairesini kurarak daire başkanı olarak görev yapmıştır. AB çerçevesinde ulusal bölgesel strateji çalışmasını koordine etmiştir. DPT de 7 Nisan 2004 tarihinde AB izleme ve değerlendirme dairesini kurmuş ve Şubat 2006 tarihine kadar bu dairenin başkanlığını yapmıştır. Şubat 2006 tarihinde Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde ikili ekonomik ilişkiler ve teknik işbirliği daire başkanlığına atanmıştır. Bu görevi ile ilgili olarak 20 milyon dolarlık Türkiye-Suriye bölgeler arası işbirliği programı, Türkiye-Çin-Hindistan-Azerbaycan-Endonezya-Almanya-İsrail ve ABD gibi ülkelerle ikili ekonomik ilişkileri sürdürmüştür. Çin- Hindistan gibi Ülke raporları hazırlatarak Türk ekonomisine bu ülkelerin etkilerini araştırmıştır. DPT stratejik Plan çalışmalarında görev almıştır. Ülkenin kalkınması, Ülke kaynaklarının harekete geçirilmesi, kalkınma paketleri, tarım reformu, köy ve köylü kalkınma reformu, işçi ve esnafı kalkındırma reformu konularında birçok çalışmalar yapmıştır. 28 Mart 2004 yılı Mahalli idareler seçiminde AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak seçime girmiş %27 oyla 2 inci olmuştur. 2007 seçimlerinde de AK Parti Milletvekili aday adayı olmuş, temayül yoklamasında ilk ikide yer almıştır. Çok sayıda araştırması olup, bu araştırmaların hepsi DPT ve diğer yayın organlarında yayınlanmıştır. Araştırmaları yerli ve yabancı basında birçok kez haber konusu olmuştur.
YAYINLANMIŞ ARAŞTIRMALARI ŞUNLARDIRTürk Sanayine Bakış, İl ve ilçelere göre zirai üretim değerleri, son 9 yılda tarım ve gıda sanayi, son 10 yılda Türk tarımının durumu, ormancılık ve istihdam, kalkınmada öncelikli illerde mevcut durum ve öneriler, biogaz-jeotermal ortak tesisi araştırması, kürk hayvancılığı ve Türk ekonomisine katkıları, embriyo transfer araştırması, Kars-Iğdır –Ardahan illerinde hayvancılık, çok sayıda il raporu. Bu araştırmalardan Türk sanayine bakış, embriyo transferi ve kürk hayvancılığı konuları dönemin hükümetleri tarafından dikkate alınmış ve Türkiye’de ilk kez bu konularda çalışmalar başlatılmıştır.
AYRICAÜretim ve istihdamın attırılması, Mahalli idareler reformu, Ülkeyi kalkındırma reformu, Tarım reformu, kalkınmada öncelikli iller reformu, özelleştirme reformu, Kastamonu modeli, krizlerde yapılacak işler, kaynak paketleri, uluslar arası yatırımlar, ortak ekonomi alan modeli, köy ve köylüyü kalkındırma modeli gibi konularda yayınlamadığı çalışmaları da bulunmaktadır.