Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, liderlik eğitiminde yaptığı konuşmada, 'Lider sorun çözer, yönetici halı altına süpürür' dedi.

Bozlağan, 'Lider sorun çözer, yönetici halı altına süpürür'

Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında, Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın Liderlik ve Karizma ana başlıklı sunumunda “Ekip çalışması”, “Yönetici ile lider arasındaki farklar”, “vizyon, ekip, sistem ve başarı unsurları”, “Esnek, karizmatik, çözüm odaklı liderlik”, “Karizma ve Entelektüel Teşvik” ve “Dönüştürücü Liderlik” konularına değinildi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan 'vizyon, ekip, sistem ve başarı' unsurlarıyla liderliği anlatırken, lider ile yönetici arasındaki farkı da açıklayarak, “Yönetici, mevcut durumu sürdürür; gücünü mevzuattan ve makamdan alır; katı, otoriter, 'aman sorun çıkmasın' yaklaşımındadır. Lider ise mevcut durumu geliştirir; gücünü kişisel özelliklerinden alır; esnek, karizmatik ve çözüm odaklıdır” dedi.

Bozlağan, liderlerin kural değiştirme ve şartların dışına çıkabilme cesareti göstererek sorunları çözebildiğini; yöneticilerinse kurallara bağlı kalarak zaman zaman sorunları halı altına süpürebiliyor olduğunu dile getirdi.

Ekip çalışmasında kurumsal kimliğin çok önemli olduğunu, bireyin kendisini bir bütünün parçası olarak görmesinin çalışmasına şevk ve azim kattığını ifade eden Prof. Dr. Recep Bozlağan "Kurum ve kuruluşlarda çalışan bireyin 'ben bu bütünün önemli bir parçasıyım. Bu bütünün bir parçası olarak yaptığım iş önemli' diyebiliyorsa başarı artar” dedi.

OGÜNhaber