Norveçli ve Türk çocukları, Norveç Kralı 5. Harald ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Çırağan Sarayı mutfağına girerek yemek hazırladı.

Çocuklar Norveç Kralı Harald ve Cumhurbaşkanı Gül için yemek hazırladı

İHA - Norveç’ten Türkiye’ye devlet başkanlığı düzeyinde gerçekleşen ilk tarihi ziyaret kapsamında Norveç Deniz Ürünleri Konseyi tarafından geliştirilen “Gelin, birlikte yaptığımız denizi görün” isimli projenin ikinci etkinliği Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja ile Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünissa Gül için Norveçli çocuklarla birlikte deniz temalı bir tablo resmeden Türk çocukları, bu kez mutfağa girdi. Çırağan Sarayı'nın mutfağında deniz ürünleri büfesinin hazırlanmasına yardımcı olan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Ortadoğu ve Avrupa Müdürü Maria Kivijarvi Heggen, "Bu proje Norveçli ve Türk çocuklarla birlikte başladı. İlki sanat çalışmasıydı. İkincisini Türkiye’de gerçekleştirdik. Üçüncü olarak bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Hazırlanan bu tadımlıklar verilecek olan resepsiyonda da servis edilecek. Çocukların heyecanlarını ve ortaya çıkan sonuçları gördükçe kesinlikle ilerde de gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

15 Türk çocuğunun 6 Kasım Çarşamba günü Çırağan Kempiski’nin mutfağında düzenlenen atölye çalışmasında hazırladığı tadımlıkların, Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja ile Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e tanıtılan Norveç Deniz Ürünleri Büfesi’nde servis edileceği öğrenildi.
OGÜNhaber