Türkiye’de kurdukları paralel çark iflas edince, Azerbaycan’da Türkiye bağlantılı ahtapot yapılanması kuran FETÖ üyeleri İngilizlerle de işbirliği içerisine girmişler. Türk ve Azerbaycanlı yetkililer bu ahtapot çarkına karşı beraber çalışma yürütüyorlar.

FETÖ operasyonu Azerbaycan’da devam edecek

Naksan Holdinge terör örgütüne finansal destek sağladığı gerekçesiyle operasyon yapılmasının ardından gözler holdingin İzmir Aliağa’da ki ilişkilerine çevrildi.

Geçtiğimiz yıl Petkim, Socar, Star ve birçok rafineri ile demir-çelik fabrikalarının bulunduğu Aliağa’da köylülerle görüşerek yaşadıkları şehir ile alakalı şikayetlerini dinleme fırsatı yakalamıştık. 

O zaman yaptığımız görüşmeleri, “Aliağa’da köylüler yaşam savaşı veriyor” manşeti ile haber yapmıştık.

Rafineri inşaat sahasından toprakları taşıyan firmaların ruhsatlı döküm sahaları yerine belediyeden gayri resmi izinle gelişigüzel alanlara döküm yapmasına köylüler isyan etmişlerdi.

Köy merasına 3000 kamyon hafriyat dökümü yapılmasıyla bölge hayvancılığına darbe vurulduğunu belirten Aliağa Güzelhisar köyü eski muhtarı Eşref Özkaya, birbirinden ilginç bilgiler vererek, çirkin ilişkilerin ranta nasıl dönüştüğünü de anlatmıştı.

Naksan Holding’e yapılan operasyonun ardından Aliağa ile alakalı araştırmalarımızı bilen Sabah Gazetesi ve Yenişafak Gazetesi’nde ki dostlarımız bilgi için peşpeşe beni aramaya başladılar.

Tabi Aliağa’da ki işadamları da bizi arayarak Nakipoğlu ailesi ve Naksan Holding ortakları ile alakalı Aliağa’da gizli ilişkileri tekrar hatırlattılar.

Herkesin ağzında Enver Taner Baltacı adı geziniyor. Aliağa’da paralel örgüt ile bağlantılı tüm işlerin onun bilgisi ve yönlendirmesi ile yürütüldüğü iddia ediliyor.

Peki Aliağalı işadamları Enver Taner Baltacı ile Naksan Holding’in ilişkilerini nasıl anlatıyor.

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakipoğlu’nun birçok şirketinde Enver Taner Baltacı’nın ortaklığı bulunuyor.

Tanışmaları ise Nakipoğlu’nun oğlunun hastalığının tedavisi sırasında doktorunun Enver Taner Baltacı’nın olmasından kaynaklanıyormuş.

Taner Baltacı ile ilk ortaklıkları Enerji santrali ve maden faaliyeti yapan Adularya şirketi ile başlamış ve ardından diğer şirketler ile ortaklıklar peşpeşe gelmiş. 



Daha önce İstanbul Ticaret Odası sitesinde geçen yıl yapılan sorgulamada ortakları gözüken şirketlerin kayıtlarında ortak isimlerinin bu yıl bilinçli bir şekilde saklandığı görülmektedir.

Baltacı’nın ortağı olduğu Lotus AŞ’nin ise geçen yıl Aliağa’da köylülerin meralarının talan edilmesi haberindeki şirket olması da dikkat çekici bir durum olarak hafızlara kazınıyor.



NAKSAN HOLDİNG VE SOCAR ARASINDA AHTAPOT HAKİMİYET ÇARKI
Şimdi en can alıcı iddiaya gelelim; Naksan holding bünyesinde bulunan bir çok şirkette ortaklığı bulunan Enver Taner Baltacı’nın Socar Power Enerji’nin ortaklarından olması ve yönetim kurulu görevinde de bulunması kafaları karıştırıyor.

Fetö’nün Türkiye’de ki enerji sektörüne ek olarak milli devletimiz Azerbaycan’ın şirketlerine hakim olmak için Baltacı’nın önemli bir isim olduğu ise konuşulanlar arasındadır.

Ahtapot gibi her bir devlete ve birçok dev şirketlere sızmaya çalışan FETÖ’cülerin haberimizde bahis edilen Lotus AŞ haricinde 2015 yılı ocak ayında kurdukları LTS holding ile finans sektörüne hızlı bir giriş yapmayı planladıkları genel seçimlerin bekledikleri şekilde gerçekleşmemesi nedeniyle de bu finans projesini askıya aldıkları da konuşuluyor.

GENEL SEÇİMLERDE KAOS PLANLARI GERÇEKLEŞMEYİNCE FİNANS PROJESİ RAFA KALKTI
Fetö’cüler Ahtapot çarkının kurulup işlediği halde seçimlerde kaos teorilerini halkın boşa çıkarması neticesinde finans projesi gibi birçok projeyi de askıya almak zorunda kalmışlar.

Enerji sektöründe Paralel Yapı hâkimiyetini tesis etmek için çalışan örgüt üyelerinin enerji odaklı projelere en öncelikli olarak hedeflendikleri belirtiliyor.

EPDK üyelerinin telefonlarını dinleyen, devlette bürokratları ile istenmemelerine rağmen gizli şekilde yer alan örgüt Türkiye’de ki yapılanmasına ek olarak Azerbaycan’da ciddi yapılanmaya başlamış. Cemaatin Azerbaycan projesi kapsamında İngilizlerle ortak çalışmalar yürüttüğü de zaten biliniyor.



TÜRK VE AZERİ YETKİLİLER FETÖ YAPILANMASI HAKKINDA ORTAK ÇALIŞIYOR 
Türkiye’de Boydak ve Naksan Holding operasyonlarının ardından Türkiye’de ki operasyonların bürokrasi ekseninde devam edeceği konuşulurken, esas operasyonların Azerbaycan devleti şirketlerinde Cumhurbaşkanı Aliyev’in talimatıyla başlayacağı tahmin ediliyor. 

Operasyon ile alakalı Türk ve Azeri hükümetinin ortak çalışma yürüttüğü aylardır kulislerde konuşuluyor.
OGÜNhaber