Türkiye ve dünya gündemi. 22 Mayıs 2015 Cuma günü için neler planlandı, neler görüşülecek, neler konuşulacak, hangi müsabakalar oynanacak.

Gündem 22 Mayıs 2015 Cuma

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'ta

- Çiçek, Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret edecek, TİKA tarafından yetimhaneye bağışlanan aracın teslim törenine katılacak.

- TİKA Tiran Koordinatörlüğü'nü ziyaret edecek Çiçek, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya gelecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Elmadağ, Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray mitinglerine katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Stratejik Araştırma Merkezince Büyükhanlı Park Hotel'de düzenlenen "Uluslararası Ermeni Sorunu Konferansı: Sanallık ve Gerçeklik" başlıklı programa katılacak.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kore'nin başkenti Seul'da yapılacak MIKTA (Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya) Oluşumu'nun Beşinci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

8- Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile iktisadi yönelim anketi ve reel kesim güven endeksini açıklayacak

9- TÜİK, Mayıs ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

10- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilen Mehmet Akarca için mazbata ve cübbe giyme töreni düzenlenecek.

11- Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın ilk maçında Gençlerbirliği ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek.

12- TSYD-Tivibu Spor Yazarları Armağanı Yarışması'nın ödül töreni Türkiye Spor Yazarları Derneği Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.
OGÜNhaber