Türkiye ve dünya gündemi. 26 Mayıs 2015 Salı günü için neler planlandı, neler görüşülecek, neler konuşulacak, hangi müsabakalar oynanacak.

Gündem 26 Mayıs 2015 Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Toplu Açılış Töreni, Hakkari-Yüksekova Havalimanı Açılış Töreni ve Hacıbayram Camisi Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı'nın açılış törenine katılacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari Yüksekova Havalimanı açılış törenine katılacak. Şırnak Valiliği'ni ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti Şırnak mitinginde hitap edecek, İstanbul Çekmeköy Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli, Akşehir, Seydişehir, Konya ve Denizli'de seçim çalışmalarını sürdürecek ve mitingler yapacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'da STK'larla kahvaltı programına katılacak, Yayladığı Devlet Hastanesinin açılışını yapacak, Altınözü ilçe yolunun temel atma töreninde bulunacak.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisinin temel atma töreni ile Gebze OSB Genel Kuruluna katılacak.

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek ve heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

- Çavuşoğlu ve Akıncı, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu sonrasında, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir araya gelecek.

8- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

9- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

11- TÜİK, 2015 yılı bitkisel üretim 1. tahmini ile ilk çeyreğe ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

12- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi son maçında Anadolu Efes ile Türk Telekom, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.
OGÜNhaber