Irak'ın Sadr bölgesinde stadyum inşasında çalışırken kaçırılan 19 Türk işçiden biri olan Tahsin Cömert’in ailesi, Kocaeli’deki evlerinde çaresiz bekleyişlerini sürdürüyor.

Irak’ta kaçırılan sıva işçisinin ailesi çaresiz bekleyişini sürdürüyor

KOCAELİ / İHA - Sıva işçisi Cömert’in üniversiteyi kazanan oğlunu okutabilmek ve kendilerine bir ev alabilmek için 6 aylığına Irak’a gittiği öğrenildi.

Türk bir firmanın Irak’ın Sadr kentindeki spor kompleksi ve stadyum inşaatında çalıştıkları sırada silahlı bir grup tarafından kaçırılan 19 Türk işçiden biri olan ve boya işçisi olarak çalışmaya giden Tahsin Cömert’in ailesi, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Kuruçeşme mahallesindeki evinden gelecek olumlu bir haber için beklemeye devam ediyor.

Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen eşinden hiç haber alamadıklarını söyleyerek üzüntüsünü dile getiren Nevin Cömert, kocasının üniversiteyi kazanan oğullarını okutabilmek ve kendilerine bir ev alabilme hayali ile Irak’a çalışmaya gittiğini söyledi. İki çocuğu, eşinin kardeşi ve bir torunu ile Kocaeli’deki evinde bekleyişini sürdüren Nevin Cömert, sürekli açık olan televizyondaki haber bültenlerinden olayla ilgili bir haber görmek için televizyonun başından ayrılmıyor.

Eşinden gelecek bir haber için beklediklerini ancak henüz haber alamadıklarını dile getiren acılı eş Nevin Cömert, “Olayı sabaha yakın kardeşimden öğrendim. O da haberlerden duymuş. O zamandan bu güne bekliyoruz. Biri bize bir şey söylesin, iyi bir haber gelsin diye bekliyoruz ama yok. Uyku diye bir şey yok zaten bize kaç gündür” dedi.

Eşi Tahsin Cömert ile en son olayın olduğu gece görüştüklerini söyleyen Nevin Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz normalde her zaman internet aracılığıyla eşimle görüşüyordum. O her zamanki gibi ‘İyiyiz, çalışıyoruz. Bir sıkıntımız yok’ dedi bana. Böyle bir sıkıntı yoktu zaten şimdiye kadar. Böyle bir şey ilk defa oldu. 6 aydır orada ilk defa böyle bir şey oldu. Bombalar falan atılıyordu ama onlarla ilgisi yoktu.”

Nevin Cömert, eşinin yurt dışına daha önce çok gittiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bizim memlekette babama ait evimiz var ama kendimize ait evimiz yok. İki sene oldu İzmit’e geleli. Eşim daha önce İstanbul’da çalışıyordu. Tanıdığı bir arkadaşı vardı, onun aracılığıyla yurt dışına gitmek istedi. 'Oğlum var o da burada üniversiteyi kazandı. Hem onu okuturuz hem de bir yerlerden bir ev denk gelir bir şeyler yaparız diye o niyetle geldik.' Kendisi de öyle gitti oraya.”

Acılı eş Cömert son olarak yetkililerden yardım isteyerek sözlerini şöyle tamamladı:“Üzülüyoruz işte bekliyoruz. Yapacak bir şeyimiz yok. Sağdan soldan gelen telefonlara cevap veriyoruz. Yetkililer bize yardım etsin diye bekliyoruz. Bir yerden bir cevap gelsin, ‘iyiler, sağlığı yerinde, bu olayı çözeceğiz’ diye birileri bize bir şeyler söylesin diye bekliyoruz. Kurban bayramında dönecekti. Daha önce babasının cenazesi nedeniyle izin kullandığı için izin vermediler. O yüzden Kurban bayramından iki ay sonra dönecekti. ‘Nasip olursa iki ay sonra döneceğim’ dedi. Zaten daha gitmeyecekti. Şirketle olan sözleşmeleri sona erecekti. Ben de buradan bir iş bakarız demiştim, o da ‘Bakarım, inşallah nasip olursa orada çalışırım bundan sonra’ demişti.”
OGÜNhaber