Kastamonu Baro Başkanı Avukat Mehmet Çiftçi, İstanbul’da avukatların yaşadıkları olayın hukuksuz bir uygulama olduğunu belirtti.

Kastamonu Barosu, Çağlayan Adliyesi’ndeki olayları kınadı

Kastamonu Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Avukat Mehmet Çiftçi, “11 Haziran 2013 günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, İstanbul Barosu’na mensup meslektaşlarımız, dünyanın hiçbir ülkesinde kabul görmeyecek şiddet ve nefret içerir bir polis saldırısına maruz bırakılmışlardır. Olay anında çekilen video görüntüleri ve fotoğraflardan hiçbir direniş göstermemelerine rağmen yaka paça ve karga tulumba tabir edilen şekilde gözaltı işlemleri, mesleğin onuru ile bağdaşmadığı gibi hukuksuz bir uygulama şeklidir. Meslektaşlarımıza ve meslek onurumuza yönelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu hususta adli ve idari işlemlerin yapılması hususunda takipçi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında da değinildiği gibi yapılan gözaltı işlemi insan hakları ihlalinde son noktadır. Zira avukatı tanımayan zihniyet, yurttaşı da yok saymaktadır. Hükümeti ve güvenlik güçlerini ‘akil’ olmaya davet ediyoruz. Eli silahlı ve kanlı terör örgütü mensupları ile dahi demokratik zemin bahanesi ile görüşmelerin yapıldığı, barışıldığı, ‘akil’ davranıldığı ülkemizde adaletin dağıtıldığı adliyede bulunan meslektaşlarımıza kaba kuvvet kullanılması ve düşüncelerini açıklamalarına yaka paça engel olunması, vatandaş ile barışılmaması tezat oluşturmaktadır. Kastamonu Barosu olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirir, İstanbul Barosu’na ve meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” dedi.

OGÜNhaber