Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelen Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Ankara’daki temaslarının ardından Nevşehir’e geldi.

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver Nevşehir’de

Konuk Meclis Başkanı, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Ankara’daki temaslarının ardından Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir’e geldi. Helikopter ile Kapadokya Tuzköy Havalimanı’na gelen Macalistan Ulusal Meclis Başkanı Köver ve beraberindeki heyet, buradan Derinkuyu ilçesine geçerek Derinkuyu yer altı kentini gezdi. Daha sonra Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesine geçen heyete, Nevşehir Vali Yardımcısı Süha Karaboran eşlik etti.

Uçhisar Kalesi altında yetkililerden bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi hakkında bilgi alan Köver, bol bol peribacalarının fotoğrafını çekti.

Eşi ile birlikte peribacaları önünde gazetecilere poz veren Köver, bölgeyi çok beğendiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan ile görüşmesi hakkında da gazetecilere bilgi veren Köver, Erdoğan’ın Macaristan ziyaretinde kendisi ile görüşemediğini ancak Ankara’da oldukça sıcak bir ortamda görüşme fırsatı yakaladığını kaydetti. Köver, “Burada iki ülke arasındaki iş birliği potansiyelini görüştük. Ülkelerimizin durumunu masaya yatırdık ve Meclis olarak neler yapabileceğimizi anlattık” dedi.

Laszlo Köver, Türkiye’nin AB üyeliği için ise, “Biz ilk andan itibaren Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. Sadece üyelik anlamında değil, Türk vatandaşlarına AB ülkelerinde vizesiz dolaşımda da tavrımız belli. Bize göre sadece Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı yok, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı var. Ekonomi ve sosyal konularda Türkiye’de yapılan işler çok ilginç ve gerçekten etkileyici” şeklinde konuştu.

OGÜNhaber