Giresun 1957 doğumlu olan Mustafa Tanrıverdi İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Giresun’da; Mühendislik tahsilini Almanya’da yaparak Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun olup, aynı zamanda stajlarını Mercedes Benz Firmasında tamamladıktan sonra 1986 yılı sonunda ülkemize dönmüştür.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İdaresi Programını da alan Mustafa Tanrıverdi Almancave İngilizce dillerini bilmektedir. 1987 Yılında Silah Fabrikasında İmalat Mühendisi olarak işe başladı.
1988 Yılında askerlik görevini ifa etti.1990 Yılında Sanayi Başmühendisi, 1994 Yılında AR-GE Başmühendisi oldu.1997 Yılında AR-GE Kısım Müdürü oldu, 2003 – 2009 Yılları arasında Mühendislik Hizmetleri Müdürlüğünü ve AR-GE Müdürlüğünü, ikisini birden yürüttü.2009 – 2013 AR-GE Müdürlüğüne devam etti.
Ocak 2014 – 17.12.2015 Fabrika Müdür Yardımcısı görevini yaptı. MKE Kırıkkale Silah Fabrikasında 9 Ağustos 2015 tarihinde yaş haddinden emekli olan eski Fabrika Müdürü Osman Nuri Erdoğan'dan sonra, Fabrika Müdür Yardımcısı görevini yürüten Mustafa Tanıverdi MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü oldu.
MUSTAFA TANRIVERDİ'NİN TUTUKLANMA SÜRECİ
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Ankara'da tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, 1 Nisan'da gelen, "MKE Silah Fabrikası'ndan devlete ait sırların satılmak istendiği" yönündeki bir ihbarı değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak, takibinin yapılması için dosyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.
İhbarda Fabrika Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin para karşılığında 2 silaha ait çizim ve üretim planlarını ABD'li bir silah fabrikasına satacağı bilgisini değerlendiren ekipler, Tanrıverdi'yi yakın takibe aldı.
Sulh Ceza Hakimliğinden alınan teknik araçla izleme kararının ardından Tanrıverdi'nin makam odası ile evi 24 saat takibe alındı. Tanrıverdi'nin alışverişi Söğütözü'nde bir lokantada gerçekleştireceğinin öğrenilmesinin ardından, söz konusu lokantada buluşmanın gerçekleşeceği özel salona da dinleme ve görüntüleme cihazları yerleştirildi.
Söz konusu yere makam aracıyla gelen Tanrıverdi'nin alışverişi bitirmesini bekleyen ekipler, lokanta çıkışında fabrika müdürünü gözaltına aldı.
'Sırları satmaya çalıştı' iddiası
Tanrıverdi'nin taşınabilir 2 bellek içerisinde getirdiği patenti MKE'ye ait MP-5 silahın çizim ve üretim planları için 200 bin lira, üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planları için ise 300 bin ABD doları aldığı tespit edildi.
Tanrıverdi, gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği mahkeme tarafından "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik ve rüşvet alma" suçlarından tutuklanırken, evi ve işyerinde de arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MPT-76