Gaziantep'te bir ortaokulda görev yapan matematik öğretmeninin, yaramazlık yaptıkları gerekçesiyle öğrencinin kafasını çöp kutusuna sokmak istediği, başarılı olamayınca darp ettiği iddia edildi.

Okulda dayak iddiası

Olay, Gaziantep'te bulunan bir ortaokulda meydana geldi. İddiaya göre, matematik öğretmeni C.S., 5-D sınıfında gürültü yaptıkları gerekçesiyle 8 öğrenciyi tahtaya çıkarıp, darp etti. Öğretmen C.S.'nin, bazı öğrencilerin kafasını sınıfta bulunan çöp kutusuna sokmak istediği, öğrencilerden Halil İbrahim T.'nin kafasını çöp kutusuna sokamaması üzerine, öğrenciyi darp ederek, kafasını birkaç kez duvara vurduğu iddia edildi. Daha sonra C.S.'nin, Halil İbrahim T.'yi okul idaresine götürdüğü, öğrencinin okul idarecisi tarafından da darp edilip, sınıfa gönderildiği öne sürüldü.

Ailesine durumu bildiren Halil İbrahim T. ise, hastaneye götürülerek, tedavi edildi. Çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve tırnak izlerine rastlanırken; adli rapor alan aile, matematik öğretmeni C.S.’den şikayetçi olacaklarını dile getirdi. Halil İbrahim T.'nin annesi Hülya T., “Biz çocuğumuzu okula eğitime gönderiyoruz. Çocuklarımız okusun istiyoruz ama, bazı psikolojisi bozuk öğretmenler çocuklarımıza şiddet uyguluyorlar. Buradan Milli Eğitim Müdürlüğümüze sesleniyorum. Bunun gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Oğlumu darp eden öğretmen hakkında da şikayette bulunacağım. Zaten hastaneden darp raporumuzu aldık. Ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Öğretmeni tarafından darp edilen öğrenci de, darp olayını anlatarak, “Matematik öğretmenimiz sınıfa geldi ve benimle birlikte birkaç arkadaşımı ayakta gördü. Bizi tahtaya çıkardı ve darp etmeye başladı. Daha sonra kafamızı çöp kutusuna sokmak istedi. Birkaç arkadaşımızın başını çöp kutusuna soktu. Sonra benim de başımı çöp kutusuna sokmak istedi ve ben izin vermeyince tırnakları ile boynumu daha da sıkarak, bana çelme takıp bu sefer kafamı birkaç kez duvara vurdu. Canım çok yanmıştı. Daha sonra beni idareye götürdü ve burada okul idarecisi tarafından da birkaç tokat yedikten sonra sınıfıma gönderildim” diye konuştu.

Öte yandan, okul idarecileri tarafından yapılan açıklamada ise, ailenin, öğretmen hakkında kendilerine şikayette bulunduğu ve gerekli soruşturmanın başlatıldığı dile getirildi.

OGÜNhaber