Adıyaman’ın merkez Örenli (Pirin) Mahallesi sakinleri, yılan ve akrep tedirginliği yaşıyor.

Örenli Mahallesi’nde 'yılan' tedirginliği

Yaz aylarıyla birlikte gün yüzüne çıkan yılan ve akrepler, Örenli Mahallesi sakinlerine korku yaşatıyor.

Son bir ay içerisinde onlarca yılan ve akrep öldürülürken, toprak ve kerpiç evlerin damlarında yaşayan yılanlar nedeniyle, mahalle sakinleri rahat uyku uyuyamıyor.

Korku içerisinde olduklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden yardım beklerken, devletin başlattığı kamulaştırma çalışmalarının sonuçlandırmasına veya evlerine bakım onarım yapmak için izin verilmesini istiyor.

Kommagene Uygarlığı’nın beş büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kent üzerinde kurulan ve birinci derece SİT alanı olan Örenli Mahallesi sakinleri, toprak ve kerpiç evlerini yıkıp yerine yenisini yapamıyor. SİT alanı içerisinde olan evlerine bakım ve onarım da yapamayan mahalle sakinleri, çaresiz olduklarını dile getirdi.

Örenli Mahalle Muhtarı Ömer Ekici, insanların mağdur olduğunu ve Örenli Mahallesi’nin sorunlarına kesin çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, “Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle yılanlar toprak evlerde sıcaktan dışarı çıkıyor. Şu ana kadar 5-6 evde silahla yılanlar vurularak öldürüldü. Bizim burası antik kent olması ve SİT alanı olmasından dolayı tadilat yapılamıyor. Yapılaşmaya müsaade edilmiyor. Yıkık evler, çok eski evler. Yüz yıllık evler var. Yapılaşma olmayınca yılanlar ve akrepler oluyor. Zaman zaman saçaklardan aşağı düşüyor. Çocuklarımızın başına bir iş gelmesinden korkuyoruz. Devletin yetkili birimlerine müracaat ettik. Bakanlığa kadar müracaatlarım var. Buraların kamulaştırma işleminin bitirilmesini istiyoruz” dedi.

OGÜNhaber