Basın Ekspres Yolu üzerinde seyreden bir otomobilin sürücüsü, gideceği yöne bir türlü karar veremeyince kazaya neden oldu. Otomobile çarpmamak için direksiyonu kıran minibüs sürücüsü, bariyerleri aşarak, direğe çarptı. Kazada minibüste bulunan bazı yolcular yaralandı.

Sürücünün kararsızlığı kazaya neden oldu

İSTANBUL / İHA - İddiaya göre, Basın Ekspres Yolu üzerinden havalimanı yönünde seyreden 34 TU 1115 plakalı aracın sürücüsü Güneşli’ye gitmek için yan yola geçmek istedi.

Bekleme şeridine giren sürücü harekete geçtiği sırada arkadan gelen 34 M 5279 plakalı yolcu minibüsünün sürücü S.K., araca çarpmamak için direksiyonu kırdı. Önce otomobile çarpan yolcu minibüsü, ardından bariyerleri aşarak direğe çarptı. Kazada araç sürücüleri yara almazken, minibüste bulunan bazı yolcular yaralandı.

Kazadan sonra olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Kaza sırasında minibüste bulunan bir yolcu, kaza anını anlatarak, “Aniden önümüze araba çıktı. O arabayı kurtarayım derken direğe bindik. 7-8 kişi vardı. Bir amcamızın herhalde belinde kırıklar var. O camdan fırladı” dedi.

Yaralı yolcular tedavi edilmek üzere ambulansla Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle yan yol bir süre trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan araçlar kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
OGÜNhaber