Baklava, özellikle Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan tatlı çeşididir. Genellikle bayramlarda ikram edilen baklava, damaklarda lezzet şöleni yaşatır.

Tadına doyulmaz baklava çeşitleri ile özel zamanları daha özel hale getirebilirsiniz

Baklava yapılırken incecik hamur katmanları kullanılır. Yapılışı zahmet ve özen isteyen bu muazzam lezzet, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Her bir baklava çeşidi içeriği ve yapılışıyla farklı seçenekler sunar. İlk olarak görsel bir şölen sunan baklava, tazeliğiyle de unutulmaz bir tat bırakır. Ben Gurme, birbirinden lezzetli baklava çeşitleri sebebiyle sıkça tercih edilir. Siz de bayramlarda ve özel günlerde misafirlerinize unutulmaz bir tatlı ikram etmek isterseniz Ben Gurme'ye göz atabilir, zengin seçenekler arasından güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Baklava Çeşitleri Nelerdir?

Baklava denildiğinde herkesin aklına farklı bir lezzet gelir. Çünkü kullanılan malzemeler, şekil ve yapım konusunda farklı alternatifler bulunur. Genel olarak kat kat ince yufkalar açılır ve içine ceviz dökülür. Bazı baklava çeşitleri ise özenle seçilen taze fıstıklarla yapılır. Son aşamada baklavanın üzerine şerbet dökülür. Baklavayı benzersiz kılan bir diğer detay ise kesim şeklidir. Kare, elmas ya da dikdörtgen şeklinde kesilen baklavalar göze hitap etmeyi başarır. Bunların dışında midye baklava seçenekleri de vardır. Özenle hazırlanan midye baklava, hafif tadı ve her ısırıkta ortaya çıkan çıtırtısıyla lezzet şöleni yaşatır.

Fıstık sevenler için bülbül yuvası seçenekleri de bulunur. Üretiminde erken hasat edilen fıstıklar kullanılır. Gerçek Antep baklavasının tadını bulabileceğiniz bülbül yuvasında, sade yağ kullanılır. Bülbül yuvası isteğe bağlı olarak ısıtılarak da tüketilir. Baklavayı sevdiklerinize hediye olarak da verebilirsiniz. Özenle hazırlanan hediyelik baklava çeşitleri, özel günlerin anlam bulmasını sağlar.

Baklava Fiyatları Nasıldır?

Baklava fiyatları belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Baklavanın türü ve içeriği fiyatlara etki eden faktörler arasında yer alır. Fiyat aralıkları belirlenirken, malzeme türü de dikkate alınır. Ayrıca bazı baklava türlerinin yapılışının zor olması, fiyatlara etki eden başlıca faktörlerdendir. Ben Gurme'nin kaliteye verdiği büyük önem müşterilerinin tekrar tekrar alışveriş yapmasını sağlar. Siz de birbirinden güzel baklava seçeneklerine göz atabilir, damak tadınız doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Her zaman taze ve doğal ürünlere ulaşma imkânı sunan Ben Gurme ile sevdiklerinizi harika baklava seçenekleriyle mutlu edebilirsiniz.




*Sponsorlu İçerik - OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
OGÜNhaber