Adana'da Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlamama kararı aldı.

Tiyatrocular Tiyatrolar Günü'nü kutlamadı

İHA - Adana Devlet Tiyatrosu önünde yapılan basın açıklamasında, “Türkiye'nin dört bir yanına yaptığımız turnelerle, 623 adet oyuncusuyla bunca oyunu paylaşan, üreten, çalışan bu kurumun kapatılmasına anlayış ve hoşgörü gösteremeyiz” denildi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde bu yıl Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar Türkiye Sanat Kurumu'na (TÜSAK) karşı eylem birliği yaparak, kutlama yapmadı. Adana Devlet Tiyatrosu önünde toplanan Devlet Tiyatrosu oyuncuları, kutlama yerine TÜSAK'ı protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sema Öner Kelav, 61 yıldır dünyanın kutladığı 27 Mart Tiyatro Bayramı'nın en önemli parçasının bildiri okunması olduğunu belirterek, “Biz bu bildiriyi okumayı reddediyoruz. Hiçbir bildiriyle kutlayacak, bu sevinci yaşayacak durumda değiliz. Ülkem adına üzüntü ve kaygı duyuyorum” dedi.

Gözleri dolarak konuşmasını sürdüren Kelav, kapatılması gündemde olan Devlet Tiyatroları’nın ülkenin direği olduğunu söyledi. Varlık sebeplerinin yaptıkları şeylerle anlaşıldığını ve götürdükleri hizmetin kendisini zaten tarif ettiğini hesap ettiklerini ifade eden Kelav, “Ama ne yazık ki böyle değil. Ne yazık ki yaptıklarımızla, ortaya koyduğumuz emekle, Türkiye'nin dört bir yanına yaptığımız turnelerle, 6 bini aşkın oyunla, 623 adet oyuncusuyla bunca oyunu paylaşan, bunca oyunu üreten, çalışan bu kurumun kapatılmasına anlayış ve hoşgörü gösteremeyiz. Bunun karşısında duracağız. Bunun karşısında hep birlikte duracağız, susmayacağız” diye konuştu.
OGÜNhaber