Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Rize’de İlkokulu okuduğu Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

'Top oynasaydın müşteşar olamazdın'

Tekin ziyareti sırasında birkaç sürpriz ile karşılaştı. Tekin’in ziyareti sırasında döneminin okul müdürü Şaban Ali Kal da okulda hazır bulundu. Tekin’e tüm notları pekiyi olan karnesi hediye edildi.

Çocukluk anılarını anlatan Tekin, 12 Eylül darbesinden sonra yapılan okullararası bilgi yarışmasında özellikle hazırlanan bir soruya doğru cevap vermelerine rağmen puanlarının kendilerine değil de başka bir okula verildiğini belirterek bu anıyı hiç unutamadığını belirti. Tekin ayrıca okulda top oynamak yasak olduğu için zaman zaman idare ile problemler yaşadıklarını hatırlattı.

Dönemin okul müdürü Şaban Ali Kal’ın "Top oynamanın saatleri vardı. Her zaman top oynanmazdı. Böyle çalışmazsa, yasak koymasak herhalde müsteşar olamazdı" sözleri gülüşmelere neden oldu.
Tekin daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle görüştü. Tekin, ortaokul ve liseyi okuduğu Rize İmam Hatip Lisesi’ne de ziyarette bulundu.

OGÜNhaber