Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanmaya geçeceğimiz açıklandı.

Cumhurbaşkanı açıkladı, 17 gün tam kapanma

[related="2642613b-dbdc-4367-beb4-1d93951df5b6" name="Cumhurbaşkanı açıkladı, 17 gün tam kapanma"] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Biden'ın 1915 olayları ile ilgili açıklaması hakkında konuşan Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:
29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.

Açıklamada koronavirüs tedbirleri ile ilgili başlıklar:

- 29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanma; kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.


- Şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

- Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak.

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.


- Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

- Anaokulu, Kreş, 8. ve 12. Sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek.

- 29 Nisan-17 Mayıs arası tam kapanma; kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

- Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

- Tüm sınavlar ertelenecek.- Şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

-  İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

- Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek.

- Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.
OGÜNhaber