Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Bahçeşehir Üniversitesi, eğitimde yakaladığı öncü konumunu dijital dönüşümde de sürdürmek için SAP’yi tercih etti.

Bahçeşehir Üniversitesi, SAP ile dijitalleşiyor

SAP Gold Partner’ı Medyasoft işbirliğiyle dijitalleşme sürecine başlayan Bahçeşehir Üniversitesi, yönetim bilişim sistemleri altyapısında köklü bir değişiklik gerçekleştirerek tüm dünyadaki kampüslerinde teknoloji çağına geçiyor.

Proje hayata geçirildiğinde, kuruluşunun 18. yılını kutlayan Bahçeşehir Üniversitesi uçtan uca entegre, şeffaf, yönetilebilir ve raporlanabilir bir karar destek sistemine sahip olacak.



Kurumsal yazılım ve uygulamalarda dünya lideri SAP ve geleceğin liderlerini oluşturacak iş gücünü yetiştiren Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’deki eğitim kurumlarına örnek olacak bir dijital dönüşüm projesine imza atıyor.  Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin eğitim kurumları kapsamında gerçekleştirilen en büyük SAP projesini hayata geçirerek uçtan uca dijital yapılanmasıyla eğitimde liderlik hedefine daha da yaklaşacak.

Eğitim sektöründe 6 kıtada 30’u aşkın ülkede iş ortaklarına çözümler sunan ve dünyada en büyük 100 üniversitenin 97’sinin tercihi olan SAP*’nin kapsamlı çözümleri ile hayata geçecek olan proje çerçevesinde üniversitenin kurumsal kaynak planlamadan öğrenci işlerine kadar dijital dönüşümünün yol haritası belirlendi. Eğitim sektöründe uzmanlığıyla fark yaratan Medyasoft tarafından uygulanacak olan projede kurumun tüm finansal ve lojistik süreçleri, üst düzey raporlamaları, SAP Fiori ile mobil uygulamaları, doküman yönetimiyle kurumsal hafızanın mükemmelleştirilmesi ve proje eğitimleri tüm boyutlarıyla ele alınacak. Proje hayata geçirildiğinde, kuruluşunun 18. yılını kutlayan Bahçeşehir Üniversitesi uçtan uca entegre, şeffaf, yönetilebilir ve raporlanabilir bir karar destek sistemine sahip olacak. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi akademik ailesini oluşturan 22 bin öğrenci ve bin akademisyen, dünyada 7 milyon öğrencinin 8.000 üniversitede üstün kullanıcı deneyimi yaşadığı altyapıdan faydalanmaya başlayacak.

SAP’nin ‘sadelik’ vizyonu doğrultusunda kurumların ihtiyaçlarına yönelik sunduğu İş Zekası çözümleri sayesinde üniversitenin üst yönetimi kararlarını anlık bilgiler doğrultusunda alabilecek. SAP’nin tüm mobil cihazlarla uyumlu bir şekilde iş takip etmeyi sağlayan Fiori çözümleri sayesinde ise öğrenciler ve üniversite personeli işlemlerini uzaktan yapabilecek. 8 ayda tamamlanması planlanan proje yalnızca bir yazılım altyapısı değişikliğini değil; kapsamlı bir kurumsal ve teknolojik dönüşümü kapsıyor.

İstanbul’daki 4 kampüsünün yanı sıra, Berlin, Köln, Toronto, Washington, Hong Kong, Roma, Silikon Vadisi ve Batum gibi önemli noktalarda kendine ait akademik merkezlerle ‘Kampüsüm Dünya’ vizyonunu benimseyen Bahçeşehir Üniversitesi, uçtan uca dijital yapılanmasıyla eğitimde lider konumunu daha da sağlamlaştıracak.

SAP  Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin işbirliğiyle ilgili şu açıklamada bulundu: “SAP olarak 25 farklı sektör için sadece çözüm üretmiyor, ‘Sadeliği Keşfet’ vizyonumuz doğrultusunda müşterilerimiz ile birlikte bu sektörlerin yol haritalarını da belirliyoruz. Dünyanın en değerli 100 markasının yüzde 98’nin SAP’yi kullandığını; global ticaret hacminin yüzde 74’ünün SAP sistemleri üzerinden geçtiğini; çözümlerimiz ile dünya üzerindeki mobil kullanıcıların yüzde 97’sine dokunduğumuzu düşünecek olursak, 40 yılı aşan bu deneyimi, en yenilikçi teknolojileri kullanarak islerini basit bir şekilde yönetmek isteyen her kuruluşa sunuyoruz. Eğitim, SAP olarak odaklandığımız sektörlerin içerisinde yer alıyor. Türkiye'de de Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptığımız bu işbirliğinden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak, eğitim kurumlarının teknolojik altyapısının ve yetkinliğinin artmasını desteklemek için çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Eğitimiyle fark yaratarak tüm dünyada sürdürdüğü başarıları gururla takip ettiğimiz Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim gören binlerce üniversite öğrencisi bu proje ile en ileri uygulama ve teknolojiler ile çalışma fırsatı bulacak. Bu teknolojik dönüşüm ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin markalaşan eğitim kalitesini yeni bir boyuta taşıyacağına inanıyoruz.’’



Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın şöyle konuştu: “Tüm dünyayı kendimiz için bir kampüs alanı olarak görüyoruz. Bu nedenle hemen her kıtada yer alan kampüs ya da merkezlerimizde BAU öğrencileri ve  akademisyenleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Bu gelişimi sağlarken de elbette ana destekçilerimizden biri güçlü BT altyapımız. SAP projesi hayata geçirildiğinde, tüm dünya kampüslerimizle entegre, yönetilebilir ve raporlanabilir bir destek sistemine sahip olacağız. Bizim için önemi son derece yüksek olan bu projede adımlarımızı SAP ile atmaktan da son derece mutluyuz”.

SAP hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 66.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’ten fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki -293.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satın alması dâhil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.

SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor.

SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Hakkında:
Bahçeşehir  Üniversitesi, 3 kıtada, 7 ülkede, 4 üniversite, 2 dil okulu ve 6 uydu kampüsü ile Türkiye’nin eğitim alanındaki dünya markası BAU Global’in bir üyesidir.  Bu uluslararası ağ öğrencilere yüksek eğitim olanağı sağlamakta ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul etmektedir. BAU Global öğrencileri ve mezunları Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında yedi ayrı ülkeye yayılan bir topluluğu meydana getirmektedir. BAU Global üniversiteleri bünyesinde; işletme, tasarım, eğitim, mühendislik, sağlık bilimleri, bilişim teknolojileri, hukuk ve tıp alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulundurmaktadır.

Detaylı bilgi için bau.edu.tr sitesi ziyaret edilebilir.

 
OGÜNhaber