MOĞOLİSTAN - Tüketici hakları koruma ulusal program onaylandı.

Moğolistan Bakanlar Kurulu olağan toplandı

Hükümet 2016 yılı “Tüketici yılı” olarak ilan etti ve “Türketici haklarını koruma ulusal programı”-nı hazırlama konusunda Başbakan Yardımcısı Ts.Oyunbaatar’a görev vermişti.

Moğolistan’ın her bir vatandaşının haklarını tüketici bakımından korumaya ilişkin gerekli hukuk ortamı, isabetli sistemi oluşturma, piyasaya ürün ve hizmet tedarik edenlerin toplumsal sorumluluklarını yükseltme, vatandaşın akıllı kullanımı yaygınlaştırma amaçlı bu ulusal program 2016-2020 yıllarında uygulanacaktır.

“Hudut kapı hizmetini geliştirmeye ilişkin bölgesel proje” uygulanacak
Moğolistan hükümeti ve Asya Kalkınma Bankası ortaklığında yürütülecek “Hudut kapı hizmetini geliştirmeye ilişkin bölgesel proje” ve “Güneydoğu gobi bölgesinde kentleşme, sınıra yakın yerleşim merkezleri kalkındırmaya ilişkin ek finansman”-ına ilişkin kredi anlaşmaları Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüldü ve Meclise sunulmasına karar verildi.
“Hudut kapı hizmetini geliştirmeye ilişkin bölgesel proje” kapsamında Altanbulag, Bichigt, Zamiin-Uud sınır kapılarında bina inşaatı, makina teçhizatların yenilenmesi, otomatik gümrük işlem sistemleri gibi çalışmalar yapılacaktır.

Mali işbirliği genel anlaşması yapılacak
Moğolistan Hükümeti ve Avusturya Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanacak Mali işbirliği genel anlaşması taslağı görüşüldü ve Meclisteki ilgili Daimi Komitelerin görüşlerinin alınmasına karar verildi.

Moğolistan Hükümeti ve Avusturya Cumhuriyeti Hükümeti arasında 40 milyon avroluk mali işbirliği genel anlaşmanın başarılı bir şekilde uygulanması sonucu koşullu kredi finansmanı ile Avusturya’nın teknik ve teknolojisini uygulama gereği duyan projelerin çok olması nedeniyle Mali işbirliği anlaşmanın imzalanması konusunda taraflar mutabık kalmışlardır.
OGÜNhaber