Nazan Arısoy’un “içeride tadilat var. Yüreklere verdiğimiz zarardan dolayı özür dileriz.” sloganıyla yayımlanan yeni romanı “Aşka Kadar Kapalıyız” kitapçılarda…

Aşka Kadar Kapalıyız!

Daha önce Nazım Hikmet, Tomris Uyar, Cemal Süreya gibi büyük yazar ve şairlerin âdeta “ruhlarına girerek” yazdığı biyografik romanlarla adından söz ettiren Nazan Arısoy yeni kitabında hepimize ayna tutuyor. Modern zamanların zalimlikleriyle ruhları aşk enkazına dönmüş iki gencin hikâyesi üzerinden aşkı yeniden var ediyor ve aşka nefes veriyor. Başarılı yazar kendisinden şu sözlerle bahsediyor: “Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul’daki bolca edebiyat kokan evinde dünyaya geldim. Minik ellerim henüz daktilonun tuşlarına yetişemezken yazmaya başlamıştım. Babam gazeteciydi. Her akşam daktilo başında toplaşırdık. Ertesi günkü köşe yazılarını, kitap çevirilerini birlikte yazardık. Okul yıllarım çoğunlukla Anadolu’da geçti. Hayatımda hep edebiyat vardı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdim. Okumak eğlenceli, öğrenmek çok keyifliydi. Anadolu Üniversitesi Reklam ve Halkla İlişkiler de bitti. Çocuk sevgimi aileme taşıdım ve üç çocuk annesi yazar, senarist, eğitmen ve sanat yönetmeni olarak hâlâ hayatıma eşlik ediyorum.



”Okurlarını aşka davet eden Arısoy’un yeni kitabından çarpıcı satırlar:
“Aşka karşı umutsuz olma, duvarlarını yık! Canın yandı diye can yakmaktan vazgeç. Kendinde yarattığın o güvensizlik zindanından çık ve inancını tazele. Aşk, bitti dediğin yerden, asla diye başladığın cümlelerin içinden firar edip yeniden gelecek. Ruhunun tadilatı bitmeden kimsenin enkazını kaldırmaya çalışma. Yanmadan, yakma... Bu kitapla aşk olacaksın... Unutma! Aşk, ruhun ile zihnin el ele uçurumdan atladığı zaman yaşanır. Bildiklerin ölür ve aşkla yeniden doğarsın. Aşkla yeniden doğuşun mucizesini anlatan, ruhlarımızda açtığımız yaraları fark ettiren, iyileştirici, hayatınıza yürekten dokunan bu kitap, mutsuz insan olmanın önünü kesen, kalın, gri, umutsuzluktan inşa edilmiş keder duvarlarınızı yıkacak.”

Kitap Künyesi
Yayınevi : Hayykitap
Kategori : Edebiyat
Türü : Roman
Birinci baskı : Nisan 2019
Sayfa sayısı : 224
Ebat : 13,5 x 21 cm
Fiyatı : 26 TL
OGÜNhaber