Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Tüm engelleme çabalarına rağmen milletimiz engin basireti ve ferasetiyle olanı biteni çok doğru okuyor, tanımlıyor, yorumluyor” dedi.

Bakan Eker'in Konya gezisi

KONYA / İHA - 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışına katılmak üzere Konya’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanlığı’na da ziyarette bulundu. Bakan Eker, burada yaptığı açıklamada, Konya’nın mutlaka tarımsal bir inovasyon ve araştırma geliştirme merkezi bölgesi haline gelmesini istediklerini ifade etti. Dünyanın kuraklıkla ilgili iki tane test merkezi olduğunu, bunlardan birinin Avustralya’da, diğerinin de ABD’de bulunduğunu belirten Bakan Eker, “Biz üçüncüsünü 2011 yılında Konya’da kurduk. Burada kuraklığa dayanıklı tohumların yetiştirilmesi çalışmaları yapılıyor. Konya bu manada kaynakların çok iyi değerlendirildiği, potansiyelin çok iyi kullanıldığı, kapasitenin çok daha büyük bir kısmının mutlaka kullanıldığı büyük bir havza, Türkiye’nin tahıl ambarı diyoruz. Üretimi milyonlarca ton. Gerek hayvancılıkta, gerek zirai üretimde biz de hükümet olarak bu verimliliği artırmanın çabası içindeyiz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Türkiye’nin büyüyen, gelişen ve sorunlarını çözen bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Bakan Eker, “Dün sorun olarak görülen sosyal, idari, hukuki alanda bir sürü konuda 10 sene önce hayal bile edilemeyen gelişmeler, Türkiye’de 10 yıl içerisinde hamdolsun AK Parti ile birlikte gelişti. Sorunlar çözüldü. Bundan sonraki süreçte de bu reform ve yeni Türkiye devam edecek. İşte önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Allah’ın izniyle AK Parti’nin ortaya çıkaracağı adayı yeni bir anlayışla halk doğrudan seçecek. Türkiye’nin gelişmesinden, sorunlarını çözmesinden, ekonomik büyümesinden, özellikle Ortadoğu’da barış umudunun artması Türkiye’nin politikalarıyla, Türkiye’nin çözüm sürecini geliştirmesiyle Ortadoğu’ya da barışın gelmesini sağlamaya yönelik bu çaba görülüyor. Bunlardan rahatsız olanlar var. Herkes barıştan yana değil. Bazıları savaştan, çatışmadan, kandan, gözyaşından besleniyor. Onlarla bir takım engellemelerle Sayın Başbakanımıza bir şekilde hükümetimizi, partimizi engellemeye çalışıyorlar. Çıkıp da siz iyi şeyler yapıyorsunuz, dolayısıyla ‘biz sizin yaptığınız iyiliklere karşıyız’ diyemeyecekleri için de çeşitli tezgahlarla, tuzaklarla, sabotajlarla, şunlarla, bunlarla, yapılanmalarla dikeydi, paraleldi bir takım çabalarla bunu engellemeye, zarar vermeye çalışıyorlar. Ama biz biliyoruz ki tüm bu çabalara rağmen milletimiz engin basireti ve ferasetiyle olanı biteni çok doğru okuyor. Çok doğru tanımlıyor. Bunu 30 Mart’ta gördük. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kez daha göreceğiz” diye konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, seçim sonrası yapılan ziyaretin anlamlı olduğunu belirterek, “Konya seçimlerde yüzde 64,4 ile destek veren, büyükşehirlerde açık ara önde olan, her zaman bu davanın omurgasını oluşturan bir şehir. İnşallah 2,5 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bunu Allah’ın izniyle partimizin göstereceği adaya yine en büyük desteği Konya verecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sorgun, Bakan Eker’e Hz. Mevlana’nın türbesinin bulunduğu bir tablo hediye etti.
OGÜNhaber