CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Cilvegözü'ndeki bombalı saldırıya ilişkin yayınlanan 1.5 dakikalık görüntüden daha fazlasının olduğunu belirterek, "Görüntülerin tamamını görmek istiyoruz" dedi. Güneş konuya ilişk...

CHP’li Güneş’in basın toplantısı

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Cilvegözü'ndeki bombalı saldırıya ilişkin yayınlanan 1.5 dakikalık görüntüden daha fazlasının olduğunu belirterek, "Görüntülerin tamamını görmek istiyoruz" dedi.

Güneş konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cilvegözü sınır kapısında yapılan bombalı saldırı ile ilgili yayınlanan görüntülerin “montaj” olduğunu söylemesine rağmen hiçbir yetkiliden bir açıklama gelmediğini belirten Güneş, cevap gelmemesinin iddiasını doğruladığını söyledi. Görüntünün Anadolu Ajansı (AA) tarafından servis edildiğini anımsatan Güneş, kendisinin görüntüyü istemesine rağmen gizlilik gerekçesiyle verilmediğini, anamuhalefet partisi milletvekiline verilmeyen gürüntünün basına verilmesini eleştirdi.

Görüntülerin AA’da yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler’in bombalı aracın Suriye’den geldiğini göstermek için verildiğine yönelik açıklamalarını eleştiren Güneş, savcılığa intikal etmiş bir soruşturma ile ilgili görüntülerin yayınlanamayacağını söyledi. AA’nın görüntülere yapılan eleştiriler üzerine internet sayfasında bir açıklama yaptığını belirten Güneş, bunu eleştirdi. Güneş, “Sana ne? Sen ajansın. Neden yorumda bulunuyorsun? Sen yorum veremezsin. Yorum gazetelerin, medyanın işi. Sen bir ajans mısın yoksa hükümetin sözcüsü müsün?” dedi.
Görüntülerin daha uzun olduğuna dair izlenimi olduğunu belirten Güneş, “Bu görüntülerin tamamını görmek istiyoruz” dedi.

Güneş, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin ‘Görüntülerin verilmemesi durumunda ne yapacaksınız?’ yönündeki sorusuna Güneş, “Gündeme yeni bir madde girer. Başbakan Muhteşem Yüzyıl dizisinde ecdadımızın kıyafetlerini eleştirir. Gündemi değiştirirler. Ama biz bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

OGÜNhaber