30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'li belediye başkanından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alan ve belediyenin giriş kapısına, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) 'Rüşvet alan da veren de cehennemdedir' hadisi ile 'Rüşvet bu kapıdan içeri giremez' sözünü yazdıran MHP'li Burhanettin Kocamaz, 'Biz göreve başlamadan önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam, bunu herkesin bilmesi lazım' dedi.

Kocamaz, 'Rüşvet alan da veren de cehennemdedir'

15 yıldır Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Macit Özcan'dan başkanlığı alan Burhanettin Kocamaz, belediyede değişim yapmaya başladı. Dün mazbatasını alarak resmen görevine başlayan Kocamaz, belediyenin birçok yerinde değişiklikler yapıyor. Kocamaz'ın en dikkat çeken değişikliği ise belediyenin giriş kapısına yaptırdığı tabela oldu. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye binasının giriş kapısının üstüne Hz. Muhammed'in (s.a.v.) "Rüşvet alan da veren de cehennemdedir" hadisi ile "Rüşvet bu kapıdan içeri giremez" sözlerinin yazılı olduğu tabelayı astıran Kocamaz, vatandaşların takdirini topladı.

"ARTIK BİR DEVİR KAPANDI YENİ BİR DEVİR BAŞLIYOR"
Bugün CHP eski Belediye Başkan Vekili Erol Ertan'dan görevi devralan Kocamaz, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocamaz, 1994 yılında ilk belediye başkanlığına seçildiğinde, rahmetli Alparslan Türkeş'in bir levha yaptırarak kendilerine hediye ettiğini belirterek, "Orada 'rüşvet alan da veren de cehennemdedir' yazıyordu. Bu Peygamber Efendimizin hadisidir. Biz bu olayı daha da ileriye götürdük ve açık, net biçimde Tarsus Belediyesi'nin halen girişinde yazar. Biz bu millete hak, hukuk çerçevesinde hizmet etmeye talibiz. Tabi bu yolda maalesef zaman zaman yanlış yapan insanlar olabiliyor. Biz göreve başlamadan önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam, bunu herkesin bilmesi lazım. Artık bir devir kapandı yeni bir devir açılıyor. Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz yoğurdumuzu böyle yiyoruz. Yoğurdun lekesiz bir şekilde yenmesi lazım. Hiç kimseye kesinlikle böyle bir fırsat vermeyeceğiz. Zamanla bazı şeyler ortaya çıkabilir. Biz bunların önlemini şimdiden almış oluyoruz" dedi.
OGÜNhaber