Türk milliyetçiliği hareketine ömrünü vakfetmiş rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş'i vefatının 18. yıldönümü dolayısıyla saygı ve minnetle anıyorum.

Meral Akşener'den Alparslan Türkeş açıklaması

Başbuğumuza ve kendisiyle bu kutlu yola çıkmış bugün aramızda olmayan büyüklerimizle birlikte aziz şehitlerimize sınırsız rahmetler diliyorum.

Merhum Türkeş, büyük milletimizin bu topraklarda verdiği bin yıllık varlık mücadelesinin bayraktarıydı. 1940’lı yıllardan itibaren bu ağır görevi şerefle taşımış, kendisinden sonra da şerefle taşıyacak milyonlarca evlat yetiştirmiştir.

Türkeş ismi bizler için sadece siyasi bir nitelik taşımaz. Türkeş ismi bizler için hem Orhun’un kaynağını hem de manevi coğrafyamızdan süzülüp gelen değerleri temsil eder.

Devletimizin kurucu felsefesini “21. asır Türk asrı olacaktır” hedefiyle taçlandıran merhum Türkeş'ti. Başka ideolojiler tarih içinde birer birer çökerken ülkücülere haklılığın gururunu yaşatan bir isim de merhum Türkeş'ti.

Eğer Türkeş ismi bugün hâlâ dipdiri yaşıyorsa, bunun kaynağı, milletimize aşıladığı inanç ve geleceğe yönelik hamle gücüdür. İşte bunun için Türk milleti var oldukça Alparslan Türkeş ismi, Alparslan Türkeş ismi var oldukça da Türk milleti var olacaktır.

Artık Türk milliyetçileri, onun ideallerini devlete taşımak mecburiyetindedirler. Devletimiz şu kritik eşiklerden geçerken milliyetçilerin iktidarın daha fazla uzağında kalması ülkemiz ve devletimiz açısından kayıptır. Bilinmesini isterim, milliyetçilerin iktidar olma mecburiyeti isimlerin kimlerden oluşacağından çok daha önce gelir.

İnanıyorum ki, yakın gelecekte 4 Nisan tarihleri milliyetçiler açısından sadece yas günleri olarak değil, aynı zamanda gurur günler olarak anılacaktır. O gurur artık devleti yönetiyor olmanın gururu olacaktır.

Alparslan Türkeş asla unutulmayacaktır… Sadece kalplerimizde değil, devlet katında da lâyıkıyla yaşatılacaktır. Buna olan inancımız ve kararlılığımız mücadele azmimizi arttırmaktadır. O, Türk milletinin 20. asırdaki gür sesiydi, o sesi 21. asıra da hakim kılmak üzerimize borçtur. Milliyetçi Hareket Partimizin büyük liderine, Başbuğ Alparslan Türkeş’e tekrar tekrar rahmet diliyorum.
OGÜNhaber