Gökçen Çatlı’yı ilk kez bundan sekiz yıl evvel, babası Abdullah Çatlı ve şehitler adına okutulan mevlütte tanıdık.

MHP'de Gökçen Çatlı sesleri...

Basının üzerine gelmesiyle ‘Babam bize onurundan başka bir şey bırakmadı’ diye haykırıyordu genç kız. O inançla ‘Babam Çatlı’ kitabını sundu.

Gökçen Çatlı ilk eğitimini Fransa’da, liseyi Saint-Benoit’da, lisansını da İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatında bitirmiştir. Ardından T.C. Yeditepe Üniveristesi’nde ingilizce eğitimi almıştır. Akademik kariyer hedefleyen Çatlı, yüksek lisansını aynı üniversitenin Antropoloji bilimsel dalında sürdürerek, bu yıl itibariyle tez konusu olan Kıbrıs hakkında araştırmalarına başlamış bulunmaktadır. Önce insanın ve dolayısıyla toplumun, kültürle oluştuğunu ve ayakta durduğunu bilerek altını çizdiğimiz bu çağda, Gökçen Çatlı’da eğitim sektörüne yönelerek bir kaç dalda hizmet vermektedir.

Öte yandan özel bir sektörde de çalışmaktadır. Haftalık siyasi düşüncelerini Türkhaber Gazetesi’nde okuyucuyla paylaşanyan yazarın, ileride uzmanlaşmak istediği alan "alt kültür olarak yabancı devletlerdeki Tüklerin" durumudur. Bu gaye ile kendisinden yazılı ve görsel çalışmalar beklenmektedir.

GÖKÇEN ÇATLI MHP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU
İstanbul Aydın Üniversite'sinde Yardımcı Doçent Doktor olan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, Milliyetçi Hareket Partisi'ne milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Çatlı Twitter hesabından adaylığını şöyle duyurdu:
Vatanımız kan ağlıyorken içimden duyurmak gelmedi; soranlara cevaben Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayıyım. Hakkımızda hayırlısı.

DÜĞÜNÜ DE OLAY OLMUŞTU
40 yaşındaki Gökçen Çatlı'nın düğününe milliyetçi camiadan çok sayıda isim katılmıştı. Nikahının şahitliğini BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve MHP Genel Başkan adayı Ramiz Ongun yapmıştı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı o düğünde Saffet Sancaklı, Oral Çelik de katılmıştı. Nikahın kıyılmasının ardından, Gökçen Çatlı-Aydın Özen çiftine evlilik cüzdanını veren Yazıcıoğlu, "Milletimizin en kara bahtlı bir zamanında, hayatını adamış olan sevgili Çatlı'nın emanetine mutluluklar dilerim" dedi. Gazetecilere bir açıklama yapan Gökçen Çatlı, "Babamın da aramızda olmasını çok isterdim. Buruk bir mutluluk yaşıyorum" diye konuştu.

ABDULLAH ÇATLI KİMDİR ?
Abdullah Çatlı Ülkücü, uyuşturucu kaçakçısı derin devlet ajanı ve kontrgerilla mensubu.

HAYATI
1977'de Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığına, 25 Mayıs 1978'te de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı'na seçildi. 11 Temmuz 1978'de Ankara'da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi olayının faili olarak Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında gıyabi tevkif kararı verildi. 23 Ağustos 1978'de Sakarya ilinde yakalandı ve gözaltına alındı.

Abdullah Çatlı'nın, 9 Ekim 1978'de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP'linin öldürülmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olduğu iddialarına ilişkin tutuklama kararı olayın üzerinden 4 yıl, 4 ay geçmesinden sonra gerçekleştirilebildi.

Çatlı, 12 Eylül Darbesi'ni izleyen aylarda yurt dışına çıktı. Bulgaristan ve Viyana'da bir süre kaldı. 22 Şubat 1982'de, İsviçre'de Mehmet Özbay adına düzenlenmiş pasaport ile yakalandı, ancak serbest bırakıldı. 22 Ekim 1983'de Paris'te MİT ile ilişkiye geçtiği ve ASALA'ya karşı 5 eylemde kullanıldığı MİT resmi belgelerinde yer aldı. 22 Ekim 1984'de Paris'te yakalandığında üzerinde Hasan Kurtoğlu adına düzenlenmiş bir pasaport vardı. Çatlı, Fransa'da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 16 Eylül 1985'de Papa Suikasti davasında tanık olarak konuştu. Oral Çelik'in suikast ile ilgisi olmadığını, Mehmet Ali Ağca'nın Bulgar ajanı olabileceğini iddia etti. Çatlı, kısa bir süre sonra Fransa tarafından 7 yıl ceza aldığı İsviçre'ye iade edildi. 21 Mart 1990'da Bostadel Cezaevi'nden kaçtı.

1993'de Türkiye'ye gelen ve taşıdığı Şahin Ekli adına düzenlenmiş pasaport ile gözaltına alınan Çatlı, aynı tarihte serbest bırakıldı. Çatlı'nın 26 Nisan 1996'da Ömer Lütfü Topal ile aynı uçakta Kıbrıs'a gittiği ve aynı otelde kaldıktan sonra 1 Mayıs 1996'da geri döndüğü de kayıtlardan ortaya çıktı.

Abdullah Çatlı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanmamiş ve herhangi bir hüküm giymemiştir.

SUSURLUK OLAYI NEDİR?
Susurluk skandalı ya da Susurluk kazası, 3 Kasım 1996'da saat 19.25 sularında Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonucu, devlet-polis-mafya ilişkilerinin ortaya çıkması ile patlak veren skandal. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli skandallarındandır.

Kazanın ardından kamuoyu, "devlet, siyaset, mafya" üçgeninde yasadışı ilişkilerin ortaya çıkartılmasını talep etti. "Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" ismi verilen sivil toplum eylemleriyle ve medyanın desteği ile üstü örtülen ilişkilerin ve faaliyetlerin açıklanmasını talep etti.

KAZA
DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak, İstanbul Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ, Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile 1970 doğumlu Gonca Us, 1 Kasım 1996 günü akşam saatlerinde Kuşadası Onura Otel'e gelmişlerdir. Bucak'a ait 06 AC 600 plakalı Mercedes marka siyah renkli otomobille Hüseyin Kocadağ yönetiminde İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan grup, 3 Kasım 1996 günü saat 19.25 sularında Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde benzin istasyonundan yola çıkan Hasan Gökçe yönetimindeki 20 RC 721 plakalı kamyona çarparak trafik kazası yapmıştır. Bu kaza, basın literatürüne "Susurluk Skandalı" veya "Susurluk Kazası" olarak geçmiştir.

Kazada, Mercedes'i kullanan Hüseyin Kocadağ, üzerinde Mehmet Özbay kimliği bulunan Abdullah Çatlı ve Melahat Özbay sahte kimlikli, Gonca Us ölmüş, DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak yaralı olarak kurtulmuştur.Olay sonrası DGM Sedat Edip Bucak hakkında soruşturma açmış ve hakkında 2 yıl hapis cezası istenmiştir.

OLAY HAKKINDA HAZIRLANAN RAPORLAR

I. Susurluk raporu ve eleştirileri
Birinci Susurluk Raporu, MİT tarafından hazırlanmış ve doğruluğu üzerinde pek çok kuşkular bulunan bir rapordur. En çok da Milliyetçi çizgideki Alparslan Türkeş'in Susurluk beyanatı dahil pek çok siyasi kesimden Rapor doğruluğu üzerine tepki almıştır. Manipülasyon olduğu beyan edilmiştir.

II. Susurluk Raporu
Birinci Susurluk Raporu üzerine Başbakan Mesut Yılmaz Başbakanlık Müsteşarı Kutlu Savaş'a yeni Susurluk Raporu hazırlattırmıştır.

III. Susurluk Raporu
TBMM tarafından görevlendirilen Elkatmış başkanlığında CHP'den de Fikri Sağlar'ın katıldığı susurluk komisyonuda bir rapor hazırlamıştır. TBMM Susurluk Komisyonu Raporu:

Yargı Aşaması ve DGM Savcısı Fezlekesi

DGM Savcılık Fezlekesi

Bilkent Susurluk Portalı
OGÜNhaber