Diyarbakır'da terör örgütüne yardımda bulunduğu ve örgüt içi eğitime katıldığı belirlenen iki kişi yakalandı.

Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri PKK/KCK terör örgütüne katılım sağlayarak örgüt eğitimi aldığı belirlenen ve örgüte yardımda bulunduğu belirlenen 2 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Sur ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonla yakalanan şahısların tutuklandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütüne katılım yaparak örgütsel eğitim aldıkları, terör örgütünün YPS birimi olan sözde gençlik yapılanmasında görevlendirildikleri ve haklarında hiçbir aranma-yakalanma kaydı olmadığından örgütün şehir yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün verdiği talimatlar doğrultusunda örgütsel eylemlerde bulundukları, yaralanan ve sağlık sorunları olan örgüt mensuplarına sağlık malzemesi temin ederek tedavilerini yaptırdıkları tespit edilen Vekil (K) Ş.Ş. ve Ferhat (K) Y.E. isimli şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak Diyarbakır ili Sur ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen adreslerde yapılan operasyonda; Vekil (K) Ş.Ş. ve Ferhat (K) Y.E. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış, soruşturma işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmışlardır.
Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün sivil yapılanması, işbirlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
OGÜNhaber