El Bab’ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı sonucunda 5 Türk askeri şehit oldu.

El Bab'ta hain saldırı, 5 şehit

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 13.40 sıralarında, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce bombalı araç saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırı sonucu 5 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, yaralıların derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı ifade edilerek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulunuldu.

Şehitler Gaziantep’e getirildi
Suriye’nin El Bab kentinde, terör örgütü DEAŞ’ın bombalı araç saldırısında şehit olan 5 askerin cenazeleri, askeri helikopterle Gaziantep’e getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin El Bab kentinde bulunan Türk askerine yönelik, terör örgütü DEAŞ’ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 5 askerin cenazeleri, Gaziantep’e getirildi. Saldırı bölgesinden çıkarılan askerler, helikopterle Gaziantep Çocuk Hastanesi bahçesindeki piste getirildi. Şehitlerin cenazeleri, burada bekleyen ambulanslarla Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.



Şüphesiz ki şehidimizin kahramanlığı hiçbir zaman unutulmayacak, uğruna can verdiği bu toprak korunacaktır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar dileriz. OGÜNHaber
OGÜNhaber