HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileler mikrofonlaramıza açıklama yaptı.

HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Ogün Haber’e özel röportaj

OGÜNhaber / Mehmet Yasin Aslan - 'Biz sesiz, onlar ise bizim mikrofonumuz olsunlar''

OGÜNhaber'in sorularını yanıtlayan acılı baba,''Kurşunu mehmetçiklere, polise atan adamlara inşallah bu fırsatı vermeyeceğiz artık, yeter. Nereden inceliyorsa oradan kopsun.'' ifadelerinde bulundu.

Bir başka baba ise, ''Karakola gittim hiçbir haber yok.Siyasetle hiçbir ilgim yok. Sabah işe yolcu ettim oğlumu, akşam dönmedi. Oğlum lütfen artık gel, 2 yıldır seni bekliyorum belki gelirsi diye gömleklerini ütülüyorum odanı hazırlıyorum. Sen benim ilk göz ağrımdın.'' diyerek duygularını belirtti.

''Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız''

Oğlunuz ne zaman gitti sorusuna,''Oğlum yaklaşık 10 ay bitti 11. aya girdik. Gittiğinin ikinci günü örgüt tarafından bizi aradılar. Oğlumun onlarda olduğunu söylediler. Bizde ses kayıtları var zaten. 'Merak etmeyin, sağsalim bize katılmış, destek verin çocuğa üzülmeyin.Çocuğa moral verin.' dediler. Biz oğlumuz için buradayız artık, ne kimsenin koltuğunda gözümüz var ne de para. Hakkımız olan evladımız için buradayız. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Buraya gelen aileler tehdit ediliyor, zaten bir gün geliyor diğer gün gelmiyor. Cuma günü eşim ve beni de silahla Diyarbakır Bağlar Gençlik Kolları diye tehdit ettiler, siz giderseniz ölüm fermanınızı yazacağız diye. Önce çocuğunuzu sonra sizi öldürürüz diye. 'Oğlunuz bu görüntüleri görürse kendi kafasına sıkacak.Biz burada mücadele ediyoruz, ailemiz bizi kötülüyor.' dediler. Görüşme yaklaşık 1 dakika sürdü. Biz evlatlarımız için buradayız. Onlar ölmesin, hapse girmesin diye. Korkumuz şu ki evlatlarımızı bize karşı düşman olarak bildirmeleri. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Yüce Rabbim zaten belli bir süreye göre hepimize mühlet vermiş, zamanı gelince hepimiz gideceğiz. O gençlere sesleniyorum; Burada oturan ananız babanızdır sizler için buradalar.'' diye cevap veren baba bu bekleyişin güzel bir şekilde son bulması için sonuna kadar bekleyeceklerini söyledi.

Sizin durumunuzda olan diğer ailelere karşı çağrınız nedir sorusuna ise bir başka acılı baba ''Gelin korkmayın, bizlere destek verin. Siz evin içinde istediğiniz kadar ağlayın, başınızı duvara vurun hiçbir faydası yok ama inanıyorum ki buraya gelirseniz döktüğünüz bir damla yaşla bütün dünya size destek verecek, çocuğunuza kavuşacaksınız.'' dedi.

Bir diğer aileden baba ise ''Tüm Türkiye'yi selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın ellerinden öperim. Çok selam söylüyorum kendisine. Her daim onun yanındayız .Destek verenlerden Allah razı olsun. Ben oğlumu istiyorum. Oğlum 4 sene önce gitti. 16-17 yaşlarındaydı. Tek çocuğumdu.Buraya Ağrı'dan geliyorum. Tek işim oğlumu aramak. Başka bir işim yok.'' açıklamasını yaptı.

OGÜNhaber'in 'Sizin durumunuzda olan diğer ailelere ne söylemek istersiniz?' sorusuna acılı baba ''Oğlumu almadan hiçbir yere gitmem. Hdp terör örgütü ile iş birliği içinde onlar.'' sözleriyle duygularını belirtti.

Bir diğer baba da gayelerinin çocuklarının peşine düşmek olduğunu belirtirken, ''Bundan önce de meclise 7-8 kez gittik. Birçok siyasetçiyle, milletvekiliyle görüştük. Bizi sürekli oyaladılar.Gerekli hassasiyetin gösterildiğine inanmıyorum. Artık bizim bir şeyler yapmamız gerekti. Ümit ediyorum ki çığlık sevinç çığlığı olacak. Koltuk derdiniz için bizler görmemezlikten gelmeyin. Kameralar önünde ayrı, başka yerde ayrı davranmayın. Acılarımızla oynamayın. Buradan bir çığlık çıkacak ama ölüm çığlığı ama sevinç çığlığı. Sokakta yatarız, merdivenden yatarız. Hiçbir şey getirmedil. Sivil toplum kuruluşlarından yardım bekliyoruz. '' dedi.

Pkk tarafından kaçırılan Polis Memuru Vedat Kaya'nın babası da açıklama yaptı

Acılı baba, ''Oğlumun adı Vedat Kaya, polis memuruydu.3 gün izin almıştı. Abisinin yanından Muş'tan gelirken oğlumun yolda önünü kestiler ve kaçırdılar. Ben herkesten yardım bekliyorum. Bunlardan korkmuyoruz. Mücadeleye devam. Allah bu acıyı kimseye göstermesin. Senin çocuğunun yolunu zorla keserel almaları ayrı bir dava. Benim düştüğüm bu duruma düşmanım düşmesin. Hdp Belediye arabasıyla kaçırdılar benim oğlumu. Türkiye Cumhuriyeti için buradayım. Mehmetçiğimize kurşun atanların kökünü kurutacağız. İnceldiği yerden kopsun.'' ifadelerinde bulundu.
OGÜNhaber