Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi devam ediyor.

HDP önünde acılı bekleyiş sürüyor

OGÜNhaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Diyarbakır'da oturma eylemi 31'inci günde de devam ediyor.

Bekleyen aile sayısı 51 olurken, ailelere Türkiye'nin dört bir yanından destekler de devam ediyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem bölgesinde bekleyişini sürdüren aileler, çocukları serbest bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ediyor.

"Ne olursa olsun arkasındayız"

Batman'dan 15 yaşındaki oğlu için geldiğini söyleyen Melike Akdoğan, "Oğlum 1 yıldır kayıp. Oğlum için buradayım. Oğlumu istiyorum, onu almadan buradan gitmiyorum. Sesimi duyuyorsa gelsin. Onu çok özledik." diye konuştu.



Oğlunun sabah okula gittiğini ve bir daha haber alamadıklarını söyleyen Akdoğan, "HDP'den oğlumu istiyorum. Korkmasın gelsin. Biz ne olursa olsun onun arkasındayız." diyerek sözlerini tamamladı.



"Görmediğin, duymadığın küçük kardeşinle seni almaya geldik"

Ağrı'dan geldiğini söyleyen Süheyla Demir ise, "Kızım Hayal Demir 19 Mayıs 2014'de gitti. Kızım gittikten sonra beni aradı. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Nerede olduğunu sorduk ama söylemedi. Kızımdan bir daha haber alamadım. Eğer beni duyuyorsa sesime ses versin, geri dönsün. Ben bir umutla burada bekliyorum. Geride gözülü yaşlı, acılı bir aile bıraktın. Görmediğin, duymadığın küçük kardeşinle seni almaya geldik. İnşallah almadan da gitmiyoruz." diye konuştu.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber