Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 8 Nisan'da yapılacak olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı öncesi resmi heyetle birlikte Moskova'ya gitti.

Bakan Pekcan ÜDİK Toplantısı öncesi Moskova'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in başkanlıklarında 8 Nisan 2019'da gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı öncesi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Moskova'ya çalışma ziyaretinde bulundu.



Resmi heyetle birlikte Moskova'da bulunan Pekcan, Rusya Enerji Bakanı Novak ile görüşme gerçekleştirdi.



Basına kapalı yapılan görüşmede, Türkiye-Rusya KEK eş başkanlığı görevini üstlenen Bakan Pekcan'ın iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımların potansiyelinin yanı sıra enerji, ulaştırma, yerel paralarla ticaret, tarım, gümrük ve turizm gibi konularda Rus mevkidaşı ile fikir alışverişinde bulunduğu belirtiliyor.



Pekcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Çok başarılı bir görüşme geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Putin'in verdiği hedefler doğrultusunda 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak için 2018 itibariyle 25.7 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmış bulunuyoruz. Tabii bunun 13.3 milyar doları enerji ürünleri ithalatımız. Bunun daha dengeli ve sürdürülebilir olması ve ticaret hacmini bu yönde artırılmasıyla ilgili bütün sorunları tek tek masada konuştuk. Sayın Novak son derece olumlu yaklaştı.Ticarette nerelerde engellerle karşılaşıyorsak bunları kaldıralım ve yeni iş birliği imkanlarını araştırıp geliştirelim doğrultusunda karar almış olduk. Bunun dışında çalışma grupları kurduk. Ayrıca bizim ihraç ettiğimiz Rusya'nın ithal ettiği ürünlerle ilgili bir çalışma yapıp kendilerine takdim ettik. Bu konuda ürün bazında da çalışmalarımıza başlamış olduk."
OGÜNhaber