ABD'de bulunan en büyük kadın organizasyonlarından biri olan AF3IRM önderliğinde toplanan binlerce kadın, Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünde bir araya geldi.

Binlerce kadın birlikte yürüdü

Yürüyüşün ana teması kadınların "baskılara başkaldırması’ olurken, "dünyada ezilen kadınlar, Amerika’da bulunan dokümansız göçmenlere yapılan baskılar ve İsrail tarafından tutuklanan Filistinli Ahed Tamimi’nin serbest bırakılması" konularında da konuşmalar yapıldı ve sloganlar atıldı. 

Grup Los Angeles merkezinde bulunan ve federal hükümet tarafından yakalanan göçmenlerin getirildiği Metropolitan Tutuklama Merkezi önünde toplandı. Burada gelenleri karşılayan AF3IRM sözcüsü herkesin hoş geldiğini söyledikten sonra Victoria isimli grup küçük bir konser verdi. Ardından AF3IRM adına konuşan AF3IRM gönüllüsü bir kadın yürüyüşü hazırlarken gönüllü kadınlar aylarca ailelerini yeterince görememe pahasına çalıştıklarını, hatta şu an çocuklarının doğum gününü burada kutladıklarını anlattı ve kadınların özgürlüğünün savaşmaya değdiğini söyledi. 

"SAVAŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ” 

Konuşmalar sırasında söz alan, Meksika’dan ABD’ye gelen Claudia Rena ise başından geçenleri şöyle anlattı: 

“Şerif ve gümrük koruma polisi evimize geldi. Ailem için çok korkuyordum çünkü dokümansız olarak ABD’de bulunan her göçmen bilir ki polis ile karşılaşmak sınır dışı edilmektir.” 
Şerifin, annesinin güvende olduğunu söylediğini ancak bunun bir yalan olduğunu, annesinin sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ve ancak toplumun yardımı ve baskısı ile annesini kefalet ile serbest bıraktırabildiğini söyleyen Rena, “İçerideki insanlar için savaşmaya devam etmeliyiz” dedi. 

BELEDİYE BİNASINA YÜRÜNDÜ 

Konuşmaların ardından grup Los Angeles Belediye Binası’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında “sınırlara, uluslara ve ırkçı sınır dışı edilmelere hayır”, “sokaklar kimin, sokaklar bizim”, “duvara hayır, herkese güvenli yer” ve “Filistin’den Meksika’ya, bütün duvarlar kalkmalı” sloganları attılar. 
Belediye binası önünde tekrar toplanan kadınlar, burada kurulan sahnede verilen konserlerin ardından dağıldı. 
OGÜNhaber