Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Yemen’deki hapishane saldırısında ölü sayısı 156 oldu
Yemen'de hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu savaş uçaklarının, Yemen’in Zamar kentinde bulunan hapishane saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 156’ya, yaralıların sayısı ise 50’ye yükseldi. Saldırıda hedef alınan hapishanede, 180 muhalif olduğu belirtildi.

Rus savaş uçakları havada çarpıştı
Rus basınının askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Rusya’nın Lipetsk bölgesinde eğitim uçuşu yapan 2 adet SU-34 savaş uçağı havada çarpıştı.
 Uçaklardan birinin burnunun diğer uçağın kokpit kısmına vurduğu, ardından yine uçakların birbirine temas ettiği öğrenilirken pilotların uçakları ağır hasara rağmen askeri havaalanına indirmeyi başardığı açıklandı.

Amazonlar için liderler bir araya geliyor
Kolombiya, Peru, Ekvador, Bolivya ve Brezilya’nın liderleri ile Surinam devlet başkan yardımcısı, yangınların devam ettiği Amazonlar için Kolombiya’nın Leticia kentinde bir araya geliyor. Zirveye Amazonlarda toprağı yer alan Venezuela ise davet edilmedi.

İdlib’de Esad rejimi protesto edildi
Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde yüzlerce Suriyeli, Esad rejimini ve Rusya’nın saldırılarını protesto etti. Suriye’nin İdlib kentinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Esad karşıtı protesto gösterisi düzenledi. Protestoya katılan göstericiler pankartlar taşıyarak, “Rus vahşet saldırılarını durdurun” sloganları attı.

Dorian Kasırgası'nda ölü sayısı 43'e yükseldi
Bahamalar'ı günlerce etkisi altına alan Dorian Kasırgası geride enkaz bıraktı. 43 Kişinin hayatını kaybettiği kasırgada binlerce ev yerle bir oldu. Dorian, Kanada'nın doğu kıyılarına doğru ilerliyor. Dorian Kasırgası, Kanada'nın Yeni İskoçya bölgesini de etkisi altına aldı. 9 yıl aradan sonra büyük bir kasırgaya hazırlanan Kanada, önlemler almaya devam ediyor.

Hindistanlı kadın 73 yaşında ikiz doğurdu
Hindistan’da 73 yaşındaki kadın, 2 aylık tüp bebek tedavisinin ardından ikiz kız çocuğu dünyaya getirdi. Yıllarca baba olmayı bekleyen eşi ise doğumdan bir gün sonra felç geçirdi.

Fransa-Arnavutluk maçında milli marş krizi
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli marşlar karıştı. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa-Arnavutluk karşılaşması öncesi Arnavutluk Milli Marşı yerine yanlışlıkla Andorra ve Ermenistan Marşları çalındı. Daha sonra Arnavutluk Marşı'nın çalınmasıyla maç yaklaşık 5 dakikalık gecikmeyle başladı.

Finalde kaybettik... Sırbistan Avrupa şampiyonu
2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final mücadelesinde Türkiye A Milli Voleybol Takımı, Sırbistan'ı konuk etti. Ankara Spor Salonu'nda oynana mücadeleyi Sırbistan setlerde 3-2 kazanarak şampiyon oldu. Böylelikle milli takımımız Avrupa 2.'si oldu.
OGÜNhaber