Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Rusya Savunma Bakanlığı S-400 sevkiyatının son görüntülerini yayınladı
Rusya ile Türkiye arasında yapılan S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatlarının tamamlandığı açıklanırken bugün gerçekleşen son sevkiyat ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı görüntüler paylaştı. Rusya’da yapılan nakliye uçağına yükleme görüntülerinin yer aldığı paylaşımda Türkiye’ye yapılan S-400 füze savunma sistemlerinin ikinci aşamasının tamamlandığı belirtildi.

Kara bulutlar Çin ekonomisi üzerinde toplanıyor
ABD ile Çin arasındaki dış ticaret hacmi, ağustosta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 azalarak 47,7 milyar dolara geriledi. ABD ile Çin arasında uzun süredir devam eden ticaret savaşlarının etkileri 2 ülkenin makro verileri üzerinde görülmeye devam ederken, ABD ile Çin arasındaki ticaret de gittikçe azalıyor.

İsrail askerleri Kudüs'te 46 Filistinliyi yaraladı
İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Ayzeriyye bölgesinde aralarında 6 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 46 Filistinliyi yaraladı. İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Ayzeriyye bölgesine düzenlediği baskında olaylar çıktı.

Sadece 6 ayda 7 milyon kişi evini terketti
Doğal afet kaynaklı kitlesel göç alarm veriyor. Kasırga, sel, deprem gibi doğal afetler sebebiyle, sadece bu yıl, 7 milyon kişi evlerini terketmek zorunda kaldı. Uzmanlar bu rakamın yıl sonuna kadar 22 milyona ulaşabileceği uyarısında bulundu.

BM, Suudi Arabistan'daki saldırıyı kınadı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suudi Arabistan'daki iki petrol tesisine yapılan saldırıyı kınadı. Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, Cumartesi günü Suudi Arabistan'ın Doğu bölgesinde bulunan Aramco petrol tesislerine Husiler tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıları kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Hindistan’da tansiyon düşmüyor! 6 isyancı öldü
Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçleri ile Maocular arasında meydana gelen çatışmalarda 6 isyancı hayatını kaybetti.

Dünyayı sarsan saldırı sonrası ABD'den şok suçlama
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'ı bir kez daha Suudi Arabistan'a ait petrol sahalarına saldırmakla suçladı. ABD’li Bakan Pompeo, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in diplomasi yürütür gibi yapıp, Tahran'ın arka planda Suudi Arabistan'a saldırdığını iddia etti.

Ülkeyi sarsan dehşet: 119 siyah torba içinde...
Meksika'da meydana gelen korkunç olay Eylül ayı başında ortaya çıktı. Bölgede ağır sinek salgını ve sonrasında gelen ağır koku nedeniyle halk yetkililere haber verdi. Kazılan bölgede 119 siyah poşet içinde parçalara ayrılmış insan kalıntıları bulundu. Birleştirilen kalıntılardan ise şu ana kadar sadece 44 ceset tanımlanabildi.
OGÜNhaber