İspanya'da hükümetsiz 100 gün, Afganistan'da yaşanan patlama, ABD Savunma Bakanı'nın açıklaması, Kırgızistan'da olan çatışma, Malezya Başbakanı'nın Türkiye övgüsü, Venezuela'da ABD protestosu ve 2019 Temmuz ayının sıcaklıkta rekor kırması gibi önemli gelişmeleri, Bir Dünya Haber programımızda izleyebilirsiniz.

Bir Dünya Haber

İspanya'da hükümetsiz 100 gün geride kaldı

İspanya'da 28 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerin ardından hükümet kurma çalışmalarında ilerleme sağlanamazken, hükümetsiz 100 gün geride kaldı. Son 4 yılda üç kez genel seçime giden İspanya, 2008-2014 arasında yaşadığı ekonomik krizin ardından ortaya çıkan yeni siyasi partilerin ülkedeki siyasi dengeleri değiştirmesinden ve İspanya'dan ayrılmak isteyen Katalonya özerk yönetiminin girişimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizlikten çıkamıyor.

Afganistan'da patlama: 18 ölü

Afgaistan’ın başkenti Kabil’de polis merkezini hedef alan bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 18 kişi hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi yaralandı. Afganistan Halk Sağlığı Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Kabil’in batısındaki 6’ncı polis bölgesinde bir polis merkezini hedef alan bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanı' ndan füze açıklaması

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Amerikan hükumetinin, Çin’in bölgede yükselmesine karşı, Asya’ya kısa sürede yeni füzeler yerleştirmek istediğini açıkladı. Soğuk Savaş döneminden kalma Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekilirken yetkililer bunun yeni füze denemeleri için çalışmalar olarak yorumladı.

Kırgızistan’daki çatışmalarda 1 kişi öldü, 36 kişi yaralandı

Kırgızistan’ın bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in gözaltına alındığı operasyon esnasında polis ve vatandaşlar arasında çıkan çatışmalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Malezya Başkanı'ndan Türk halkına övgü

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Semarak Merdeka’da bir dizi etkinlik kapsamında halkın karşısına çıkarak Türkiye seyahati sırasında gördüklerini paylaştı. Türk halkının çalışkanlığını öven Devlet Başkanı, gençlere Türkleri örnek almalarını tavsiyesinde bulundu.

Venezuela'da binlerce kişi Washington’un yaptırımlarını protesto etti

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta Maduro yanlısı binlerce kişi, Washington’un Venezuela’nın ABD’deki tüm finansal varlıklarını bloke etme kararını kınayarak sokaklara döküldü. Kırmızı renkte giyinen protestocular ellerinde Venezuela bayrakları sallayarak başkent merkezinde toplandı.

Sıcaklıkta 2016 Temmuz'u 2019 Temmuz geçip rekor kırdı

Temmuz 2019 kayıtlara geçen en sıcak ay oldu. Avrupa Birliği'nin (AB) iklim değişikliği gözlemleme kurumu olan Copernicus Climate Change Service'in verdiği bilgiye göre, geçen ay daha önceki rekorun sahibi olan Temmuz 2016'dan ortalama 0,04 santigrat derece daha sıcak geçerek en sıcak rekoru kırmış oldu.
OGÜNhaber