Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber - 11.11.2019

ABD'den Türkiye'ye yaptırım uyarısı

ABD'den Türkiye'ye yeni bir yaptırım ihtimali oluştu.  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın buluşması öncesinde Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, S-400'lerden vazgeçmezse Türkiye'ye yaptırım ihtimali bulunduğu mesajı verdi.

Maas: NATO'ya uzun yıllar ihtiyacımız var

NATO'da fikir ayrılıkları ve karşılıklı anlaşmazlıklar sürüyor.  NATO'nun AB'nin güvenliği için önemini vurgulayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa'da yaşanabilecek bir bölünmeye karşı uyararak NATO'ya uzun yıllar ihtiyaç olduğunu söyledi.

Avrupa IŞİD’li vatandaşları ile sınanıyor

Avrupa ülkeleri terör korkusu nedeniyle IŞİD’li vatandaşlarını geri almak istemiyor. Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi’nin son kararı ise Alman hükümetini bu konuda adım atmaya zorluyor. Bu sorun, avrupa hükümetlerini uzun süredir yok saydıkları, görmezden geldikleri bir sorunla yüzleşmek zorunda bıraktı.

Meksika: İstifa eden Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales bize sığınabilir

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales istifa etti. İstifasının ardından yönetimdeki bürokratlar ülkelerini terk etmeye başladı. Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, 20 Bolivyalı devlet yetkilisinin kendilerine sığındığını, isterse Morales'e de sığınma hakkı vereceklerini duyurdu.

Tel Abyad'da bombalı saldırı

Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bombalı saldırı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı Tel Abyad'ın güneyinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az sekiz sivilin hayatını kaybettiğini 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Irak'ta hükümet karşıtı protestolarda 301 kişi öldü

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto eden hükümet karşıtı gösterilerde, 301 gösterici hayatını kaybetti.
Irak Meclisine bağlı İnsan Hakları Komisyonunca yapılan yazılı açıklamada, 1 Ekim'den bu yana ülkede devam eden gösterilerde yaralı sayısının da 15 bine ulaştığı ifade edildi.

İspanya'da seçim: Sosyalistler kazandı; aşırı sağ oylarını ikiye katladı

İspanya'da yapılan erken genel seçimlerden Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ilk sırada yer aldı. Sosyalist İşçi Partisi tek başına iktidara gelecek çoğunluğu sağlayamadı. Aşırı sağ görüşlü Voz Partisi ise oylarını iki kat artırdı.

Paris'te on binler İslamofobi'ye karşı yürüdü: 'Sorun Müslümanlar değil'

Fransa'nın başkenti Paris'te İslamofobi karşıtı yürüyüş, politikacılardan sanatçılara on binlerce insanın katılımıyla başladı.
On binler, politikacılar ve hak örgütlerinin çağrısıyla "İslam korkusuna dur demek" için Fransa saatine göre 13.00'da Paris'teki Gard du Nord'dan hareketle başlayan protesto yürüyüşüne katıldı.
OGÜNhaber