Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 11 Eylül 2020 Cuma

AB ile İngiltere arasında görüşmeler uçuruma sürükleniyor
İngiltere ve AB arasındaki Brexit görüşmeleri, Londra'dan dolayı çökme noktasına gelirken Brüksel, Johnson hükümetine geri adım atması için 20 gün verdi.

ABD'de federal mahkeme Trump'ın göçmen karşıtı nüfus sayımı kararını durdurdu
ABD'de federal mahkeme, Başkan Trump'ın yasa dışı göçmenlerin Kongre'deki koltuk sayısının belirlenmesinde nüfus sayımına dahil edilmemesi kararını durdurdu.

İtalya Başbakanı Conte: Doğu Akdeniz'deki gerilim herkesin zararına
İtalya Başbakanı Conte, Doğu Akdeniz'deki gerilimin herkesin zararına olduğunu ve bunu düzeltmek için mümkün olan her şeyi yapmaları gerektiğini bildirdi.

Sudan yerel para birimindeki çöküşün ardından ekonomik acil durum ilan etti
Sudan, yerel para birimi cüneyhteki son bir haftada yaşanan hızlı ve keskin düşüşler sonrası ekonomik acil durum ilan etti.

Libya'ya son iki ayda 70 askeri kargo uçağı indi
Rusya'nın Libya'daki askeri varlığını yalanlamasından bir hafta sonra, Moskova'nın bölgedeki varlığını korumak için Libya'ya ne kadar güç gönderdiği soruları gündeme geldi.

Japonya ve Hindistan'dan askeri işbirliği anlaşması
Japonya ve Hindistan, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak malzeme ve lojistik destek temini anlaşması imzaladı.

ABD'nin batısındaki orman yangınlarında ölü sayısı 15'e yükseldi
ABD'nin California, Oregon ve Washington eyaletinde yüzlerce noktada devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı. Oregon'da ise 500 binden fazla kişinin yaşadığı bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

Ürdün'de silah deposunda patlama
Ürdün'ün Zerka şehrinde bulunan silah deposunda patlama meydana geldi.
OGÜNhaber