Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

ABD Başkanı Trump: "Kürtlere finansman ve silah yardımı yapıyoruz”

ABD Başkanı Donald Trump, "Kürtlere finansman ve silah yardımı yapıyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarını sürdüren Trump, “Suriye’den ayrılma sürecinde olabiliriz ancak hiçbir şekilde özel insanlar ve harika savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. NATO üyesi ne ticaret ortağımız Türkiye ile olan ilişkimiz gibi” dedi.

Pentagon: “ABD Kuvvetlerini Suriye’nin kuzeyinden çektik”

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ABD’nin Suriye’den çekilme konusunda, “ABD Kuvvetlerini Suriye’nin kuzeyinden çektik” denildi.

 Pentagon olarak bilinen ABD savunma Bakanlığının resmi internet sayfasında ABD Kuvvetleri’nin Suriye’den çekilmesi ve devamındaki gelişmeler hakkında açıklamalar yapıldı. Açıklamada, “Maalesef Türkiye tek taraflı olarak hareket etmeyi tercih etti. Bunun sonucu olarak kuvvetlerimizin güvenliğinden emin olmak için, ABD kuvvetlerini Suriye’nin kuzeyinden, Türkiye’nin potansiyel saldırı yolundan çektik” denildi.

Şam'dan Kürtlere çağrı: Bize katılın

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenlemeye yönelik açıklamaları sonrası Şam yönetimi Kürtleri hükümetin yanında durmaya çağırdı.

Açıklamada, Suriye’nin kendi sınırlarını koruyacağı belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'nin kuzeyinden askeri birlikleri çekerek, Türkiye'nin olası bir operasyonuna yeşil ışık yakması sonrasında Suriye hükümetinden ilk tepki geldi. Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'nin yakın zamanda harekete geçeceğine işaret eden Mikdad, Kürtlere "uçuruma dalmak yerine Suriye hükümetinin yanına dönmelerini" tavsiye etti.

Azerbaycan’ın yeni Başbakanı belli oldu

Azerbaycan Milli Meclisi, Nevruz Memmedov’un istifasının ardından ülkenin yeni başbakanını belirlemek için toplandı.

Meclis Başkanı Oktay Esedov başkanlığında toplanan meclis Azerbaycan’ın yeni Başbakanının Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Asadov’un atanmasını görüştü. Ali Esedov, yapılan oylamayla Azerbaycan’ın yeni Başbakanı seçildi.

Bağdat’ta güvenlik güçlerine ateş açıldı: 1 ölü, 4 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet karşıtı protesto gösterileri devam ediyor.

Güvenlik güçlerine kimliği belirsiz kişilerce ateş açılması sonucu 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker de yaralandı. Yaralıların ikisinin subay olduğu belirtilen açıklamada, gerilimin tırmanmaması için askerlerin ateş açan kimliği belirsiz gruba karşılık vermediği kaydedildi. Gerek göstericiler gerekse güvenlik güçleri mensuplarının hayatını tehlikeye sokacak olan herhangi bir silahlı eyleme sert bir şekilde karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Nijerya'da kano battı: 38 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Bauchi eyaletinde nehirde yolcu taşıyan kanonun batması sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kirfi Bölge Yetkilisi Alhaji Bappa Danmalikin-Bara, basına yaptığı açıklamada, Bauchi eyaleti yakınlarındaki Kirfi Nehri'nde yolcu ve eşya taşıyan kanonun aşırı yük nedeniyle battığını belirtti.

Polonya’da 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba patladı: 2 ölü, 2’si ağır 4 yaralı

Polonya’nın Kuznia Raciborska kentinde 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir bombanın imha işlemi sırasında patlama meydana geldi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 2 bomba imha uzmanı olay yerinde hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 4 bomba imha uzmanı da yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulans helikopterlerle çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Afganistan'da üniversite sınıfında bombalı saldırı: 19 yaralı

Afganistan'da saldırılar devam ediyor.

Afganistan'ın Gazne vilayetindeki Gazne Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki bir sınıfta düzenlenen bombalı saldırıda 19 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan'da Gazne Valiliğinden yapılan açıklamada, Gazne Üniversitesi Eğitim Fakültesine ait sınıfa yerleştirilen bombanın, öğrencilerin eğitim gördüğü sırada patlatıldığı belirtildi.

OGÜNhaber