Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 15 Haziran 2020 Pazartesi

Trump, doğum gününde Beyaz Saray önünde protesto edildi
ABD Başkanı Donald Trump 74. doğum gününde, Beyaz Saray önünde protesto edildi.

Heykel saldırıları İtalya'ya sıçradı
İtalya'da gazeteci Indro Montanelli'nin heykeline kimliği belirsiz kişiler tarafından boyalı saldırı düzenlendi.

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah'tan "Korona zaferi" açıklaması
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 1096'da kalan, can kaybı da 49 olan Tunus'ta, Başbakan İlyas el-Fahfah, virüse karşı galip gelindiğini duyurdu.

İsrail’den flaş korona hamlesi: Erkenden aşıları alacaklar
19 binden fazla vakanın görüldüğü ve 300 insanın Covid-19'a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdiği İsrail'den flaş bir hamle geldi. İsrail basını, gelecek ay insanlar üzerinde denenecek aşıları satın almak için Moderna isimli şirketle büyük ölçüde anlaşıldığını duyurdu.

İkinci George Floyd olayı üzerine polis amiri istifa etti
ABD'yi derinden yaralayan George Floyd olayının ardından hafta sonunda Rayshard Brooks isimli bir Afro-Amerikalı gencin Atlanta'da polis tarafından öldürülmesi tansiyonu yükseltti.
Brooks'un ölümünde parmağı olan polis memurları görevlerinden uzaklaştırılırken bugün Atlanta Polis Müdürü'nün istifa ettiği açıklandı.

İngiltere, darp edilen aşırı sağcıyı kurtaran siyahi protestocuyu konuşuyor
İngiltere'nin başkenti Londra'daki protesto sırasında darp edilen ve kanlar içinde kalan aşırı sağcıyı kurtaran siyahi protestocu, ülke gündemine oturdu. İngiliz medyasının konuştuğu siyahi Patrick Hutchinson yaptığı açıklamada, 'Siyaha karşı beyaz değil, ırkçılara karşı herkes' dedi.

Venedik'te "turist istemiyoruz" protestosu!
İtalya'nın Venedik kentinde şehir sakinleri turizm karşıtı protesto düzenledi. Kent meydanında toplanan yüzlerce Venedikli koronavirüs nedeniyle bu yaz turist istemediklerini söyledi.

İsviçre'de bir yolcu, 3 kilodan fazla altını trende unuttu
İsviçre'de bir kişi, şehirler arası yolcu treninde 3 kilodan fazla altın unuttu. İsviçre polisi, altınların sahibini arıyor..
OGÜNhaber