Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 15 Kasım 2019 Cuma

ABD: SDG ile ortaklığımız ve yardımımız sürüyor

Pentagon, ABD ordusunun Kobani'den çekilmesinin 'yaklaşık bir hafta daha' alacağını açıkladı. ABD Savunma Bakanı Esper, 'SDG ile ortaklığımız ve yardımımız sürüyor.' dedi. Esper, ABD ordusunun, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kobani bölgesinden çekilmesinin ise "yaklaşık bir hafta daha" alacağını ifade etti.

Rusya ABD'nin çekildiği Kamışlı'ya hava üssü kuruyor

Barış Pınarı Harekatıyla Amerikan askerlerinin çekildiği Kamışlı'ya Rusya üs kuruyor. Kamışlı, Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen Kürt özerk yönetiminin idari merkezi konumunda.

Rusya Kırım'da S-400'ler ile tatbikat yaptı

Rusya Kırım’da S-400 ve Pantsir-S hava savunma sistemleriyle tatbikat gerçekleştirdi.Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pantsir-S hava savunma sistemleri ile saldırı gerçekleştiren unsurların tespit edilerek hedefin imha edildiği, S-400’lerle ise ağır saldırı unsurlarının tespit edilerek yok edildiği ifade edildi.

Bölge meseleleri bölge ülkeleri ve halkları tarafından çözülmelidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölge meselelerinin bölge ülkeleri ve halkları tarafından çözülmesi gerektiğini belirterek ABD'yi eleştirdi.Ruhani, "Bölge meseleleri bölge ülkeleri ve halkları tarafından çözülmelidir. Başkaları sorunları çözemez, onlar sürekli olarak problem üretir. ABD, bölgenin ve İslam dünyasının dostu değildir." dedi.

ABD 11 Eylül'den sonra savaşlara büyük bir para harcadı

ABD 11 Eylül'den sonra savaşlara ve iç çatışmalara 6 trilyon dolar harcadı, 800 bin kişi öldü.Yine Cost of War Project tarafından yayınlanan bir rapora göre savaşlarda sivil, savaşın yaşandığı ülkenin güvenlik güçleri, militanlar, ABD askeri personeli dahil son 18 yılda 800 bini aşkın kişi öldü.

İran'da Afgan sığınmacıları taşıyan araçlar çarpıştı: 28 ölü, 26 yaralı

İran'da Afgan göçmenleri taşıyan iki aracın çarpışması sonucu 28 kişi hayatını kaybetti. İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde meydana gelen kazada 26 kişi de yaralandı.

Çin 'Mars'a iniş testi' yaptı

Çin, 2020 yılında Mars’a gönderilecek keşif aracı öncesi 'Mars'a iniş testi' yaptı. Çok sayıda yabancı gözlemcinin davet edildiği deney alanında keşif aracıyla, havada süzülme, engellerden kaçınma ve hızını düşürerek alçalma senaryoları başta olmak üzere çeşitli deneyler yapıldı.

Hindistan'da ineğin dışkısından sabun, idrarından kozmetik ürün yapılacak

Hindistan'da daha önce eşi benzeri olmayan bir üretim yapılacak. Hindistan’da sağcı ve tutucu yanlılığı ile tanınan Hindu Milliyetçi Organizasyonu’nu (RSS) destekleyen “Deen Doyal Dham” şirketi, ineğin dışkısı ve idrarından sabun, şampuan ve birçok kozmetik ürün üreteceklerini açıkladı.

 

 

 

OGÜNhaber