Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Trump’dan yeni IŞİD açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, IŞİD’li mahkumların en kötülerini elinde tutuyor. Türkiye ve Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli açıklamasında bulundu.

"Avrupa, çok sayıda talepten sonra onları IŞİD’lileri geri almış olmalıydı. Şimdi bunu yapmalılar. ABD’ye asla gelemeyecek ya da girmelerine izin verilmeyecek!" ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin yanı sıra Başkan Donald Trump, ABD Kongresi'nin Türkiye'ye Suriye'nin kuzey doğusunda yürüttüğü harekattan dolayı yaptırım uygulanması konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

'NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız'

ABD'nin Türkiye ile savaşa gireceği iddialarına ABD savunma bakanı Mark Esper açıklık getirdi.

Esper "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil." dedi.

Suriye ordusu YPG/PKK İLE varılan anlaşma sonrası sınır kasabası Tel Tamer'e girdi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı, altıncı gününe girdi.

YPG/PKK ile anlaşma yapan Suriye ordusu anlaşma sonrası harekete geçti. Suriye resmi haber ajansı, ordunun Kürt gruplarla varılan anlaşma kapsamında Resulayn'ın 35 kilometre günydoğusunda bulunan Tel Tamer kasabasına ulaştığını aktarıyor.

Merkel'den Erdoğan'a: Suriye'deki askeri operasyonu durdurun,

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonu derhal sona erdirme çağrısı yaptı.,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon konuşması yapan Merkel, Erdoğan'dan "askeri operasyonları derhal sona erdirmesini" istedi. Konuyla ilgili açıklama Alman hükümet sözcüsü tarafından yapıldı.

İngiltere Başbakanı Johnson'dan harekata son verme çağrısı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 İngiltere'den yapılan açıklamaya göre Johnson, Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na son verilmesini istedi.

Mustafa Akıncı’dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Barış Pınarı Harekatı konusunda sessiz kaldığı iddialarına yanıt vererek açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, on yıldır bölgede kan aktığını bundan böyle de akmaya devam ederse barışa ulaşmanın mümkün olmayacağını söyledi. Bu açıklamaların ardından KKTC Başbakanı ve ekibi Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini açıkladılar.

Tunus’un yeni cumhurbaşkanı Kays Said oldu

Tunus’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, resmi olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Anayasa Profesörü Kays Said ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Medya patronu Nebil Karvi’nin ise oyların yüzde 23’ünü aldığı belirtildi. Tunus Yüksek Seçim Komisyonu, 7 milyon 155 bin seçmenin bulunduğu ülkede katılım oranını yüzde 57.8 olarak duyurdu.

Japonya tayfun felaketinde ölü sayısı 40’a çıktı

Japonya’yı vuran Hagibis Tayfunu’nda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi.

17 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiğini belirten yetkililer, arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Tayfun sırasında yaralananların sayısı 189’a çıkarken sel sularının tamamen çekilmesiyle ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade edildi.

OGÜNhaber