Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba

Bir Dünya Haber 17 Şubat 2020 Pazartesi

Trump'tan Rusya'ya çağrı

Beyaz Saray, Pazar akşamı yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın, Rusya'nın Suriye rejiminin 'vahşetlerine' verdiği desteği durdurma çağrısı yaptığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinden sonra yaptığı çağrıda Trump, ABD'nin Rusya'nın Esad rejiminin zulmüne verdiği desteği sona erdirme arzusunu dile getirdi.

Irak'taki koalisyon güçleri açıklama yaptı

Irak’taki ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, üslerini hedef alan saldırılarda Iraklı askerlerin öldüğünü söyledi.

Başkent Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’yi bugün hedef alan füzenin koalisyona ait büyük bir üsse isabet ettiği belirtilen açıklamada, daha önceki saldırıların Iraklı güvenlik güçlerini hedef aldığı kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanından Libya açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Münih’teki Libya toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Libya'da çatışmanın tarafları üzerindeki baskı sürdürülmeli' dedi.

Toplantıda silah ambargosuna ilişkin yapılan ihlallerin konuşulduğunu aktaran Maas, katılımcıların bunun neden olmasına ilişkin çeşitli düşüncelerin ifade edildiğini söyledi.

Kuzey Makedonya Meclisi feshedildi

Kuzey Makedonya Meclisi, 12 Nisan'da düzenlenmesi planlanan erken genel seçimler öncesi düzenlenen oylama sonrası oy çokluğuyla feshedildi.

Oylamada hiç hayır ve çekimser oy kullanan çıkmadı.

Ukrayna'dan esir değişimi ile ilgili açıklama geldi

Ukrayna yönetiminden yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu ile Nisan ayına kadar 200’e yakın kişinin esir değişimi kapsamında evlerine döneceği bildirildi.

Pristayko yaptığı açıklamada, “Burada büyük bir esir değişiminden bahsediyoruz. Devlet Başkanımızın da ifade ettiği gibi 200’e yakın esirin evlerine dönmesini sağlayacağız.'' dedi.

Çin'de ölenlerin sayısı 1771'e yükseldi

Çin'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1771'e çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen kişilerin sayısı, 10 bin 644'ünün durumu ciddi olmak üzere 70 bin 548'e yükselirken, can kaybı ise 1'i Hong Kong'da olmak üzere 1771'e yükseldi.

Japonya'da vaka sayısı 414'e yükseldi

Japonya’da belirlenen yeni korona virüsü vakalarıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 414’e yükseldi.

Tokyo yerel hükümetinden yapılan açıklamada, 5 kişide daha korona virüsü tespit edildiği belirtildi. Japonya’nın Aichi eyaletinde de 1 yeni vaka doğrulandı.

Tayvan'da virüsten dolayı ilk ölüm yaşandı

Tayvan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, korona virüsünün neden olduğu ilk ölüm doğrulandı.

Hastanın, 15 Şubat’ta yoğun bakım ünitesine alındığını, bugün ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

OGÜNhaber