Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Yemen’deki hapishaneye hava saldırısında ölü sayısı 100 oldu
Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), Yemen’in Damar kentinde koalisyon güçlerinin hava saldırısında bilançonun arttığını duyurdu. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 100’e ulaştığı aktarıldı. Saldırıda hedef alınan hapishanede, 180 muhalif olduğu belirtildi.

Sudan’da sel felaketi: 78 ölü, 100 yaralı
Sudan’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde ölülerin sayısının 78, yaralı sayısının ise 100’e yükseldiği açıklandı. Sel felaketi özellikle başkent Hartum ve 14 eyalette bulunan okulda eğitime ara verilmesine ve hastanelerde de hizmetin durmasına neden oldu.

Kabil saldırısını Taliban üstlendi
Taliban, Kabil’de bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesiyle 16 kişinin hayatını kaybettiği, 116 kişinin de yaralandığı patlamanın sorumluluğunu üstlendi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirerek, dış kuvvetlerin hedef alındığını söyledi.
 
İngiltere Başbakanı Johnson parlamentodaki üstünlüğünü kaybetti
İngiliz Muhafazakar Parti üyesi Philip Lee’nin Brexit politikaları sebebi ile partisinden ayrılarak Demokrat Parti’ye geçmesi ile Başbakan Boris Johnson parlamentodaki üstünlüğünü kaybetti.

İtalya’da bir kez daha hükümet kuruldu
İtalya’da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Giuseppe Conte, Demoktatik Parti (PD) ve 5 Yıldız Hareketi’nin (M5S) koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından yeni Bakanlar Kurulu’nu açıkladı.

Kaliforniya’daki tekne kazasında 25 kişinin cesedi bulundu
ABD Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamada, Kaliforniya eyaletine bağlı Ventura ilçesi açıklarında bulunan dalış teknesinde çıkan yangının ardından okyanus tabanında 25 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Hindistan’da havai fişek patlaması: En az 15 ölü
Hindistan’ın Pencap eyaletine bağlı Batala kentinde havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olayda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, çevrede bulunan binaların ise patlamanın etkisiyle çöktüğü öğrenildi.

Maduro, Kolombiya sınırında ’turuncu alarm’ ilan etti
Kolombiya’nın Venezuela’ya karşı saldırganlık tehdidine karşı Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri’nin Operasyonel Stratejik Komutanı ve sınırın tüm askeri birimlerine turuncu alarma geçilmesi uyarısında bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, aldığı bu kararı canlı yayında, “Barışı ve egemenliğimizi güvence altına almak için bir dizi önlem alacağız. 10 Eylül’den 18 Eylül’e kadar askeri egemenlik ve barış tatbikatı düzenlenecek" ifadeleriyle duyurdu.
OGÜNhaber