Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 29 Haziran 2020 Pazartesi

Trump, sosyal medya hesabında ırkçı sloganın yer aldığı video paylaştı
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, ülkede beyazların üstünlüğüne inanan ırkçı grupların kullandığı 'Güç beyazlara' sloganının yer aldığı bir video paylaştı.

'Rusya'nın Taliban'a para teklifi
Rusya'nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan'daki Amerikan askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklifinin, bazı Amerikan askerlerinin ölümüne yol açtığı öne sürüldü.

Pakistan'daki saldırıda ölü sayısı 9'a yükseldi
Pakistan Borsası'nın Karaçi'deki binasına düzenlenen silahlı saldırıda 4 güvenlik görevlisi ile bir polisin öldürüldüğü, 4 saldırganın ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Lübnan'da ekonomik kriz protestoları sürüyor
Başkent Beyrut'ta yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile ordu arasında çıkan arbedede 10 kişi yaralandı.

Terhune'deki toplu mezardan 9 ceset daha çıkarıldı
Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Terhune vilayetinde toplu mezarlardaki kazı çalışmalarında bugün 9 cesede ulaşıldı.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini aştı
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 10 milyon 145 bini aştı, salgında yarım milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

Fransa'da belediye başkanı seçilen Türk
Fransa'da Türk siyasetçi Metin Yavuz, başkent Paris'in banliyölerinden Valenton'da belediye başkanı seçilerek, neredeyse 100 yıllık Komünist Parti geleneğine son verdi.

Avrupa üzerinde radyasyon seviyesinde artış tespit edildi
Kuzey Avrupa hava sahasında radyasyon monitörleri tarafından insan kaynaklı radyoaktif maddelerin seviyesinde artış tespit edildi. En çok Finlandiya, İsveç ve Norveç'te tespit edilen radyoaktif madde miktarının insan sağlığına zarar verecek düzeyde olmadığı kaydedildi.
OGÜNhaber