Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 5 Haziran 2020 Cuma

ABD'de protestocular ve sivil toplum örgütleri Trump'a dava açtı
ABD'de protestocular ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, Trump'a kiliseye gitmek için barışçıl protestoyu federal güç kullanarak dağıtmasına karşı dava açtı.

Libya ordusu, Terhune vilayetini Hafter milislerinden temizledi
Libya ordusu, Terhune vilayetini Hafter milislerinden temizleyerek kontrol altına aldığını duyurdu.

İran'a ait yük gemisi Irak karasularında battı
İran'a ait bir yük gemisinin Irak karasularında battığı, mürettebattan 4'ünün kurtarıldığı diğerleri için de arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Polonya ve ABD ordularının ortak Defender-Europe 20 Plus tatbikatı başladı
Polonya ve ABD ordularının ortaklaşa düzenlediği Europe 20 Plus tatbikatı başladı. 19 Haziran'a kadar sürecek olan tatbikata 6 bin asker katılıyor.

ABD'de bir Floyd vakası daha yaşandı
ABD’nin Washington eyaletine bağlı Tacoma şehrinde bulunan Pierce County Tıp Ofisi, 33 yaşındaki siyahi genç Manuel Ellis’in vücuduna uygulanan fiziksel baskının nefesini daraltması sonucu öldüğü kanısına vardı. Ellis’in aynen George Floyd gibi polis gözetiminde hayatını kaybettiği sırada ‘nefes alamıyorum’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

Fransız polislerin ırkçı mesajlaşmalarda bulundukları iddia edildi
Fransa'nın Rouen kentinde görev yapan 11 polisin, kendi aralarında ırkçı ve ayrımcılık içeren telefon mesajları gönderdikleri ileri sürüldü.

Avustralya'nın nüfusu en kalabalık eyaletinde 83 gün sonra cuma namazı kılındı
Avustralya’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde camilerde ilk cuma namazı 83 günlük aranın ardından bugün kılındı.

Suudi Arabistanlı vatandaş, bebeğine kum yedirdi
Suudi Arabistanlı bir vatandaş, bebeğinin vücudunun yarısını kumun altına gömdükten sonra bebeğine kum yedirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntü büyük tepkilere neden oldu.
OGÜNhaber