Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve Diyarbakır’ HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı,175. gününde, 91 olurken, 9 aile evladına kavuşması ile birlikte bu sayı 100’ü buldu.

Ailelerin direnişi sürüyor, sayı 175'inci günde 91'e yükseldi

OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan- Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve Diyarbakır’ HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı,175. gününde, 91 olurken, 9 aile evladına kavuşması ile birlikte bu sayı 100’ü buldu. Dağa kaçırılan oğlu Metin için HDP il binasına önündeki ailelere katılan baba Ömer ile annesi Emine Üstek, çocuklarının piknik bahanesi ile dağa kaçırıldığını, fırsatı bulup kaçmasını istediler.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 175’inci gününde 91 oldu.

Metin Üstek’in 2015 yılında ikamet ettiği Şırnak merkezde evden okula giderken, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce piknik yapma bahanesi ile dağa kaçırıldığını belirten annesi Emine ve Babası Ömer Üstek, HDP il binası önünde evlat nöbetinde olan ailelere katıldılar.

Çocuğunun evden Kurban Bayramı’nın ikinci gününde çıktığını belirten baba Ömer Üstek, “2015 yılında Oğlum Kurban Bayramı’nın ikinci gününde arkadaşları ile buluşmak için çıktı, fakat kendisini piknik yapmak için terör örgütü yandaşları kandırıp dağa kaçırdılar. Oğlumdan o günden bugüne haber alamıyorum. Oğlumun kaçırılmasından HDP’lilerden şüpheleniyorum. Çünkü bizim bulunduğu bölgede onlardan başka kimse yok, kaçırmışlar onlar oğlumu kaçırıp dağa götürmüşler” dedi.

Oğlunun tam olarak kimin aracılığı ile götürüldüğünü bilmediğini belirten baba Üstek, “Oğlum kimin aracılığı ile bilsem kim götürmüş onun kanını içerim. Oğlum beni görüyor ve izliyor ise kaçıp gelsin teslim olsun” diye konuştu.

Öte yandan 3 Eylül 2019 tarihinden bugüne HDP önünde evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı 100’ü bulurken, 9 ailenin evladına kavuşması ile bu sayı 91’e düştü. Ailelerin HDP il binası önündeki umutlu bekleyişleri ise her geçen gün büyük bir umutla artıyor.

OGÜNhaber